суббота, 14 июня 2014 09:10
Юлія Ліпіч
Юлія Ліпіч
Юлія Ліпіч

Система зламала

"Сьогодні знову забрав заяву на звільнення. У нас вигнали старого начальника, призначили нового. Надіюся, нарешті в наших лавах наведуть порядок", – пише мені у "Фейсбук" капітан Андрій.

Він сім років служить у міліції – жодного разу не взяв хабара. За цей час кілька разів намагався звільнитися, але щоразу повертався.

Андрій вільно володіє англійською та німецькою, непогано знає комп'ютер. Тому батьки радили обрати іншу професію.

– Люди думають, що в міліції – одні відморозки. Систему можна поламати, – пояснював своє рішення Андрій.

Після народження першої дитини, через мізерну зарплату, зайнявся репетиторством.

Про Андрія згадую в Одесі в кабінеті прес-секретаря обласної міліції. Годину чекаємо на інтерв'ю з новопризначеним начальником.

– Так, рівень довіри до міліції значно впав, – констатує прес-секретар після подій 2 травня, коли загинули 48 людей. – Ти їх відбілюєш-відбілюєш, а один бабку через дорогу за гроші переведе – і все насмарку. Але воно й не дивно: хто чесно нестиме службу за зарплату 2 тисячі гривень?

– Систему треба ламати, – цитую Андрія.

Одразу по поверненню з Одеси поспішаю поділитися враженнями з ним.

– Хочу поїхати туди на відпочинок, малого трохи оздоровити. А може, у Туреччину виберемося. До речі, вчора телевізор купили, бо старий зламався. Олені новий телефон шукаємо, – розповідає.

– Вам що, зарплату підняли?

– Тут така справа. Знайомий, хороший хлопець, із поганою компанією зв'язався, вляпався. Треба було допомогти. Люди віддячили. Зрозумій правильно: скільки я можу ламати систему?

Розумію: ще однієї заяви на звільнення не буде. Система зламала.

Сейчас вы читаете новость «Система зламала». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі