четверг, 30 октября 2008 16:52

Школярів годують обідами ціною дві гривні

Школярів годують обідами ціною дві гривні

Пів на другу дня в вінницькій школі N32 перерва. Учні 4-А класу, які вчаться у другу зміну, мають поїсти. На обід — пшенична каша, варена ковбаса, салат із буряка, хліб, чай. Таке меню молодші школярі мають раз чи два на тиждень. У решту днів дають лише бутерброди з чаєм. Харчування фінансує міський бюджет.

— Торік на харчування одного молодшокласника передбачалася 1 гривня. Ми ж підрахували, що треба хоча б 3 гривні, — каже 34-річна Алла Михайлова, директор комунального підприємства з харчування школярів "Мерідіан". — Сьогодні виділяють лише 2 гривні.

У відділі охорони життя дітей міського управління освіти вважають, що обід за 2 грн не може бути приготовлений із дотриманням норм харчування дитини. Потрібні обіди мінімум за 4 грн. В інших містах України норма харчування становить 4,5–5 грн на дитину.

— Ми працюємо за супернизькими цінами, — коментує 40-річний Сергій Олексюк, директор підприємства з харчування дітей "Школяр". — Де ви сьогодні купите чай за 15 копійок? Намагаємося ще й овочі давати. То салат із буряка, то помідорку, то тушену капусту даємо. Раз на тиждень діти їдять молочну кашу. 20 грамів ковбаси, 100 грамів каші, 40 грамів батона, стакан чаю — ось денне меню молодшокласника.

За кошти місцевого бюджету в Вінниці харчують лише учнів 1–4 класів. Для решти дітей у шкільних їдальнях працюють платні буфети. За 1 грн тут можна купити пиріжок і чай, за 2 грн — гарнір або суп.

Сейчас вы читаете новость «Школярів годують обідами ціною дві гривні». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі