четверг, 23 октября 2008 19:35

Микола Сардаковський став народним артистом України

Микола Сардаковський став народним артистом України

Актор вінницького драмтеатру 60-річний Микола Сардаковський отримав звання народного артиста України. Чоловік зіграв понад 150 ролей. На вінницькій сцені із 1974 року. Глядачі знають його за ролями Мазепи в однойменному спектаклі та Миколи Задорожного у виставі "Украдене щастя".

— Пам"ятаю, як у балетній залі вінницького театру разом із першою дружиною грали уривки із вистав перед колегією, — пригадує актор. — Я тоді під дверима скурив пачку цигарок, поки дочекався рішення. Нас прийняли.

До того Сардаковський працював у житомирському, рівненському, івано-франківському, хмельницькому, одеському театрах. У 22 роки поїхав до Росії, працював у мічуринському театрі.

— Я прокидався о шостій ранку, включав радіо, слухав передачу із Києва рідною мовою і плакав, — розповідає актор. — Не витримав, повернувся на батьківщину.

Микола Сардаковський народився в селі Улянівка Житомирської області. Там у сільській школі діяв драмгурток.

— Перша моя велика роль була в сьомому класі, — пригадує артист. — Я грав начальника станції у виставі "Поїзд прийде вчасно". Мені тоді із кожуха ще виривали вуса.

Микола Сардаковський каже, що працювати не припиняє ніколи. Думає над роллю навіть коли йде до лісу по гриби.

— А звання — це ще більша вимогливість до себе, — вважає актор.

У Сардаковського є дружина Валентина Куникова, син від першого шлюбу Едуард, 35 років, невістка Юля та 5-річний онук Владислав. Дружина актора працює головним адміністратором театру.

Сейчас вы читаете новость «Микола Сардаковський став народним артистом України». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі