вторник, 26 октября 2010 14:57

Родину Карповичів не впускають у квартиру

 

Родину Карповичів не впускають у квартиру в Черкасах. За трикімнатне помешкання вони заплатили, однак забудовник "Інтербуд" вимагає доплати.

— Умови договорів нічого не означають, — розповідає 37-річний Олексій Карпович. — Людина віддає гроші, а взамін отримує папірці, які не мають ніякої сили. Приміром, збудували квартиру за мої гроші, а тепер мені ж і продають.

Олексій з дружиною 33-річною Людмилою і донькою Поліною, 9 років, живуть у місті Сміла. Хотіли переїхати до Черкас. П'ять років тому чоловік дізнався, що "Інтербуд" зводить житлову 12-поверхівку на вул. Героїв Дніпра, 25. Це поряд з Дніпром у мікрорайоні Митниця. Вирішили інвестувати будівництво трикімнатки.

— Квартира коштувала 150 тисяч гривень, — додає Олексій Леонідович. — Я підписав договір. За умовами половину суми перерахував одразу, решту щокварталу до кінця 2006 року. До 1 березня 2007-го я мав отримати квартиру з ремонтом і сантехнікою. Всі гроші платив вчасно, але будинок ввели в експлуатацію аж у жовтні 2009 року. Мене ж не пустили. Кажуть, треба доплатити 217 860 гривень за оздоблювальні роботи. Я не погодився. Тисяч 20 я ще заплатив би, але ж не 217.

Забудовник "Інтербуд" поскаржився на Карповича до Придніпровського райсуду Черкас. Мовляв, чоловік не виконує умов договору. Районний суд підтримав забудовника, Апеляційний — теж.

— І це при тому, що сам "Інтербуд" своїх зобов'язань не виконав, — говорить Карпович. — Тобто закон для кожного різний. Генеральний директор і власник будівельної організації "Інтербуд" Ігор Калашник є депутатом міської ради. Він завжди правий, а прості люди — лохи.

Олексій планує скаржитися до Верховного суду.


— Людина не хоче за умовами договору повністю заплатити за квартиру, — пояснює Ігор Калашник.

— Він не кращий за 53 сім'ї. Всі доплатили і вже заселилися. Контрольно-ревізійне управління перевірило собівартість кожного метра житла. Ми нічого не приписуємо. У нього було два роки, щоб довести, що ми не виконали умови договору. Так він почав боротьбу саме перед виборами.

Сейчас вы читаете новость «Родину Карповичів не впускають у квартиру». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

30

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи