среда, 20 января 2021 17:00
Роман Шахрай
Роман Шахрай
Журналист

Вуса заради чемпіонства

Я не вболіваю за київське "Динамо" понад 20 років. Але ця команда завжди поряд зі мною. Бо переважна більшість друзів і приятелів залишаються з нею.

Останнім часом "Динамо" їх не радує. І мені доводиться вислуховувати скарги на Суркісів, тренерів, суддів, ковід і погоду.

"Динамо" не було чемпіоном із 2016 року. І не могло бути. За добором футболістів кияни поступаються "Шахтареві", а коли тренерами ставлять Хацкевича й Михайличенка, то це призводить до боротьби навіть не за перше, а за друге місце.

Влітку все змінилося. До команди прийшов румунський лис Мірча Луческу. 75-річний, але сповнений ентузіазму до роботи. Легендарний для "Шахтаря", але виставлений звідти за двері чотири роки тому. І я повірив у чемпіон­ство "Динамо". Повірив так, що змусив приятеля дати обіцянку. Якщо "Динамо" фінішує першим, він позбувається своїх вусів, які має з 1969-го.

Колись таку обіцянку давав колишній динамівський тренер Валерій Газзаєв. Працював тоді в російському ЦСКА, виграв Кубок УЄФА-2005, задовго до фіналу присягався позбутися вусів, якщо виграє трофей. Слова не дотримав.

Мій приятель не такий. "Динамо" – чемпіон. Вуса геть! Тільки повірити в це складно. Ахметов може допустити "Динамо" до титулу. Але точно не тоді, коли тренерський штаб команди очолює ренегат Луческу

Сейчас вы читаете новость «Вуса заради чемпіонства». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи