четверг, 30 октября 2008 14:59

Вибори фінансуватимуть два мільярдери

Наступною коаліцією у Верховній Раді, за підтримки президента Ющенка, буде об"єднання мільярдерів Ахметова та Фірташа, прогнозуюють експерти. Олігарх Рінат Ахметов може фінансувати виборчу кампанію політичної сили Ющенка в обмін на половину місць у списку президентського блоку.

У свою чергу фінансувати Партію регіонів поруч із Ахметовим буде не менш одіозний власник "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ, посередницьку компанію якого Юлія Тимошенко витіснила з газового ринку.

Окрім того, Фірташ давно має важелі впливу і на "Нашу Україну", зокрема й на оточення президента Ющенка.

— Таким чином, при всій видимій антагоністичності оточення Ющенка й Януковича у наступній Верховній Раді ми скоріше за все станемо свідками створення коаліції двох фінансово-промислових груп СКМ — "РосУкрЕнерго, — відзначають аналітики.

Зауважують також про те, що Ющенко за допомогою союзу Ахметова і Фірташа прагне позбавити посади прем"єр-міністра Юлію Тимошенко, відправивши її в опозицію після виборів.

Сейчас вы читаете новость «Вибори фінансуватимуть два мільярдери». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи