четверг, 20 ноября 2008 18:44

На пробне тестування реєструють до 1 грудня

Десятикласник із Полтави Володимир Коваленко, 14 років, хоче перевірити свої знання на пробному зовнішньому оцінюванні знань. Реєстрація на тести   розпочалася 1 листопада і триватиме до 1 грудня.

— Планую вступати на факультет іноземних мов, — каже хлопець. — Хочу спробувати себе на тестуванні. Подивитися на питання. Бо навіть учителі говорять, що не знають, які там завдання.

48-річна Ольга Останкіна, заступник директора Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти, до якого входить і Полтавська область, не радить десятикласникам брати участь у пробному тестуванні:

— Ніяких обмежень немає, але учень десятого класу тільки побачить, як пишуть тести 15 осіб в аудиторії. Він просидить три години, а вирішити зможе тільки половину завдань, бо іншу половину ще не проходив за програмою.

Майже 800 учнів Полтавщини вже зареєструвалися на пробне тестування. Воно платне. За предмет треба сплатити 47 грн. Це найменша ціна в Україні.

Реєстрація проходить через Інтернет на сайті www.dneprtest.dp.ua.

— Потрібно заповнити реєстраційну заяву. Потім роздрукувати квитанцію та персональну картку, де буде вказано час і місце проведення тестування, — розказує Останкіна. — Протягом семи робочих днів здійснити оплату в будь-якому банку. Квитанція про сплату й реєстраційна картка є перепустками на пробне тестування. При собі треба мати ще паспорт або свідоцтво про народження, якщо учаснику не виповнилося 16 років. Тоді потрібна ще довідка зі школи та фото.

Пробне зовнішнє оцінювання відбудеться 14 і 21 березня наступного року. Учасник може обрати 1 предмет на кожен із цих днів тестування. 14 березня будуть тести з української мови, літератури, історії, біології та географії. 21 березня — з іноземної мови, математики, хімії та фізики.

— Пробне тестування дасть вступникам можливість ознайомитися з процедурою, але без отримання результатів, — говорить Останкіна. — Після виконання роботи учасникам віддадуть зошити із тестами і правильні відповіді. Вони самі зможуть перевірити свої роботи.

Отримати інформацію щодо пробного зовнішнього тестування можна за телефоном гарячої лінії в Дніпропетровську: 8 (056) 790 24 99, з 10.00 до 16.00.

Сейчас вы читаете новость «На пробне тестування реєструють до 1 грудня». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі