среда, 18 декабря 2013 01:50

Уряд має знизити тарифи на газ, відповідно до отриманої в Москві знижки - Яценюк

Уряд має знизити тарифи на газ, відповідно до отриманої в Москві знижки - Яценюк
Арсений Яценюк. Фото: podrobnosti.ua

Уряд повинен на третину знизити вартість газу для населення і тарифи на ЖКГ-послуги, якщо ціна на газ з 1 січня буде на третину нижча, відповідно до останніх домовленостей у Москві. Про це заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на Народному віче на Майдані 17 грудня, повідомляє прес-служба партії.

"Але якщо ціна на газ з 1 січня наступного року буде на 30% менша, то це означає, що уряд президента Януковича повинен на 30% зменшити  вартість газу для населення і всі тарифи на послуги ЖКГ", - сказав Яценюк.

"Тоді ми відчуємо, що це правда. В іншому випадку - це брехня і це означає, що Янукович у схемі й у корупції", - додав він.

Арсеній Яценюк поставив цю вимогу на голосування активістів Майдану, які схвальними вигуками її підтримали.

Нагадаємо,   Газпром і НАК "Нафтогаз України" 17 грудня підписали доповнення до "Контракту на купівлю-продаж, поставки, обсяги та умови транзиту природного газу" від 19 січня 2009 року у присутності президентів РФ та України.

Президент РФ Владімір Путін заявив, що підписаний у Москві документ дозволяє Газпрому поставляти газ в Україну за ціною $268,5 за тис. м³, тоді як зараз вона становить понад $400.  "Ми вважаємо, що це теж тимчасове рішення. Маючи на увазі, що довгострокові, довготривалі домовленості мають і будуть досягнуті", - заявив президент РФ.

Віце -прем'єр Юрій Бойко сподівається, що вже з 1 січня газ для українських споживачів становитиме $ 268,5, згідно з підписаним документом.

Сейчас вы читаете новость «Уряд має знизити тарифи на газ, відповідно до отриманої в Москві знижки - Яценюк». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

86

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи