суббота, 03 ноября 2012 10:00
Олеся Поп
Олеся Поп
Олеся Поп

Як ми голосуємо

Сусідка з другого поверху – ­давно пенсіонерка. У минулому – вчитель математики, але згадувати про це ­чомусь не любить. У неділю зранку спішить проголосувати за того, хто два тижні тому роздавав пайки недалеко від площі.

– Пачку гречки, олію, дві пачки вершкового масла, сирокопчену ­ковбасу і ще був там сир "Комо", – ­пере­раховує беззубим ротом. – Я таких делікатесів давно не їла, бо не можу дозволити на свою мізерну ­пенсію. А головне – усе було свіже. ­Спеціально перевірила через збільшувальне скло, бо звикла – якщо дають даром, то зіпсоване. Це – чесний чоловік, ­однозначно за нього.

Голосувати з чоловіком прийшли пообіді. На дільниці – переважно пенсіонери.

Скажіть, в якій партії Кличко

– Мушу голосувати за нього, бо взяла 100 гривень, – чую обривок фрази позаду. Жінки років по 60 пере­говорюються між собою. – Він записав моє прізвище. Якщо не проголосую, то ще мені щось зробить. Нащо воно мені!

На дільницю йдуть кілька хлопців із м'ячем. Вони щойно закінчили грати у футбол за школою.

– Скажіть, у якій партії Кличко. А де Шевченко? Щоб ми довго не ­шукали, – питають, перебиваючи один одного.

– Хлопці інших не знають, – сміються в комісії.

Надвечір телефонує мама.

– Уявляєш, батькова двоюрідна сестра голосувала за "Регіони". Каже, що вона за "руських", – обурюється мама, яка сама колись переїхала з Росії. – Я хотіла допомогти ­Ганні проголосувати. Тій, що через паркан від нас живе. А на мене накричав спостерігач. Мабуть, вона знову зіпсувала бюлетень.

Останні 25 років щозими Ганна лікується у психлікарні. Кілька днів тому купила яблучний сік і порозливала під деревами, щоб наступного року врожай був кращий. А на минулих виборах поставила галочки навпроти кожного кандидата й партії, щоб був "мир на цій землі".

Сейчас вы читаете новость «Як ми голосуємо». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

12

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи