суббота, 24 марта 2012 20:45
Наталия Мазина
Наталия Мазина
Журналистка

Поцілунок перед сном

На Відень у мене 3 години. Куди піти? Наш гід пропонує дві екскурсії: велике кільце по місту автобусом і пішохідну центром. Вільного часу лишиться година. Її не вистачить, щоб збігати в якийсь музей. Коротко радимося з подругою і вирішуємо Відень не дивитись. А відвідати два замки Бельведер. Там зібрано найбільше картин улюбленого Густава Клімта.

Біжимо до музею. На червоній стінці, окремо від усіх - "Поцілунок". У цю хвилину я відчуваю, наче в мене щось хлюпнуло і гріє, гріє, гріє. Відриваюся від картини, ходжу залами, а потім кілька раз повертаюся до полотна, де смаглявий чоловік припав вустами до білолицьої красуні.

Я задоволена, мабуть, не менше за графа

Балакали, що Клімт був закоханий у дівчину, яку намалював. Вона - обраниця графа, він замовив картину і побажав побачити злитими у поцілунку себе і наречену. Художник зобразив тільки поцілунок у щоку. Однак, граф лишився задоволений.

Я - задоволена, мабуть, не менше за графа - покидаю Бельведер. Сусіди по автобусу розказують, що встигли. Оббігали магазини, купили натуральний пральний порошок, шампуні й зубну пасту, а ще светри на розпродажу по 7 євро.

- Были в Вене, видели Биржу, дом Бетховена, университет, парламент, близнецы-музеи, парки, Оперу, дом Хундертвассера, - розповідає у телефон дорогою додому жінка в норковій шубі.

Я не можу цим похвалитися. Відня я не бачила і зуби чищу українською пастою. Зате щовечора заплющую очі перед сном і бачу "Поцілунок".

Сейчас вы читаете новость «Поцілунок перед сном». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі