четверг, 11 декабря 2008 19:28

"Собаки в космосі" виступали в скафандрах

Харківський поет 34-річний Сергій Жадан виступив із гуртом "Собаки в космосі" минулої неділі у львівському клубі "Хмільний дім Роберта Домса". Концерт проходив у рамках всеукраїнського туру "Спортивний клуб армії".

— Це передостанній концерт нашого туру, — розповів Сергій Жадан напередодні. — Добре, що він випав майже на день Збройних сил України. Тим більше, "Хмільний дім" розташований у півкілометрі від армійського спорткомплексу. Якщо на виступ захоче прийти рота солдат, зробимо для них знижки. Хоча, якщо серйозно, з учасників концерту тільки один служив в армії. Більше того, половина "Собак" грають християнський рок у протестантських церквах, тобто військо суперечить їхнім релігійним поглядам.

Гурт "Собаки в космосі" грає музику "ска". Цей стиль зародився на Ямайці наприкінці 1950-х.

— Ми познайомилися 1999 року, коли готували в Харкові акцію "Україна без Кучми!", — згадує Жадан. — Потім музиканти попросили мене написати їм кілька україномовних текстів для пісень, бо самі писали тільки російською. Так виникла ідея зробити щось разом. Тепер ми записали альбом і влаштували тур.

На концерті музиканти були одягнені в білі костюми, що нагадували скафандри космонавтів.

— Спершу ми хотіли одягнутися в костюми працівників "МакДональдза". Виявилося, що їх ніде не продають. Була навіть ідея піти працювати в "МакДональдз", щоб таки отримати їхній спецодяг. Але не вистачило часу.

Сейчас вы читаете новость «"Собаки в космосі" виступали в скафандрах». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі