четверг, 27 ноября 2008 17:20

Емблему Львова-2012 доопрацюють

Емблему Львова-2012 доопрацюють

Визначено переможця конкурсу на найкращу емблему "Львів-2012". Логотипом міста під час чемпіонату Європи з футболу стане лев, намальований студенткою Української академії друкарства Наталею Явровською, 21 рік.

— Хотіла зобразити енергію, молодість, силу, — пояснює жінка.

—Тому лев кричить, вболіває. Кольорові стрічки у його гриві — це символ Львова. Як на емблемі "Львів відкритий для світу". Загалом зробила більше 20 варіантів. Виконувала їх у різних техніках — аж до відбитків ніг на папері.

— У конкурсі брали участь 16 наших студентів, — додає викладач академії Володимир Стесенко. — Емблеми малювали в рамках однієї з дисциплін. Ми просили пропонувати різні концепції, не зосереджуватися на стандартних елементах — левах, ратуші. Але переміг більш стереотипний проект.

У конкурсі взяли участь понад 200 робіт.

— Ми надіслали листи до всіх вузів і фірм, що займаються дизайном, — розповідає 24-річна Соломія Білонога з департаменту "Євро-2012". — На першому етапі журі відібрало десять найкращих пропозицій. Потім було голосування, у якому взяло участь 1498 осіб. 588 з них віддало свої голоси за малюнок Наталі. Журі також визнало її емблему найкращою. Але всі наголосили на тому, що логотип потрібно доопрацювати професійним дизайнерам. Остаточний варіант буде готовий протягом місяця.

Емблема використовуватиметься під час акцій, присвячених Євро-2012.

Переможниця конкурсу отримає 10 тис. грн.

— Частину коштів віддам академії і кафедрі, адже вони фактично є співавторами емблеми, — розповідає Наталя Явровська. — Кафедра давно хоче провести воду на четвертий поверх, тому кошти їм потрібні. Я співаю у рок-групі, свою частину премії використаю на запис альбому.

Сейчас вы читаете новость «Емблему Львова-2012 доопрацюють». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи