четверг, 23 октября 2008 18:29

Богдан Мороз претендує на частину сільської амбулаторії

14 жовтня на свято Покрови урочисто відкрили амбулаторію в селі Бунів Яворівського району. На її ремонт витратили 174 тис. грн. У будівлі встановили вікна, двері, поклали підлогу, провели опалення, облаштували лазню та завезли лікарські апарати.

— Це приміщення на 416 квадратних метрів  багато років ніким не використовувалося, — розповідає головний лікар Бунівської лікарської амбулаторії 68-річна Олена Кульматицька. — Згодом 500 людей отримали на нього майнові сертифікати. Частину дали на газифікацію села, 84 — на амбулаторію. Цим сертифікатам відповідає 299 "квадратів". Ми не взяли ні сантиметра більше.

Сім"ї 44-річного Богдана Мороза, касира Бунівської сільради, належить декілька майнових сертифікатів — вона володіє 46 кв. м будівлі. Морози відмовляються від частини приміщення без ремонту. Касир показує право власності на частину амбулаторії.

Люди мають намір пікетувати Новояворівське Бюро технічної інвентаризації, яке видало цей документ.

— Як так можна? — обурюється жителька Бунова 67-річна Марія Підлужна. — Зранку до лікарні приходять жінки, а Мороз із синами вхід замурували, меблі повиносили. Сварка, крики, плачі. Мороз Катерину Матвіїв пихнув. Їй майже 80 років, молодість у Сибіру провела, а тут на рідній землі не шанують. А Харитону Дику набив.

Люди молотами розвалили стіну. Справою займається яворівська міліція.

— Вони ключі захопили. Я не вмію з рейдерами боротися, — зітхає Кульматицька. — Ми ж не для бізнесу амбулаторію відкрили.

Амбулаторія обслуговує шість віддалених сіл: Бунів, Поруденко, Калинівку, Шутову, Іваники та Волю Любинську. У них 2348 жителів.

Сейчас вы читаете новость «Богдан Мороз претендує на частину сільської амбулаторії». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи