воскресенье, 20 октября 2013 14:33
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

Росіяни вважають цукерки Roshen найкращими і "своїми"

Нарешті Росія офіційно визнала якість українських цукерок марки Roshen бездоганною. Посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявив, що у росіян є питання до виробництва цукерок Порошенка, а не до якості продукції. Мовляв, є проблеми з дотриманням технології, використанням певних інгредієнтів, які не сертифіковані відповідно російського законодавства. Нібито і з українськими сирами ситуація була такою ж.

Звісно, це виправдання виглядає досить незграбно. Адже у липні Росспоживнагляд заборонив поставку в Росію шоколаду й цукерок Roshen саме через претензії до якості продукції. Після цього у Вірменії, Казахстані, Білорусі, Узбекистані, Таджикистані, Киргізії та Молдові провели позапланові перевірки порошенківських солодощів. Ніяких порушень не виявили. А екс-держсекретар США Хіларі Клінтон на зло Росії похволила український шоколад на Ялтинському саміті у вересні, назвавши його чудовим.

Я пригадав, як торік моя дружина їздила до своєї сестри в Оренбург. Другого дня та потягнула її в найближчий супермаркет.

— Пойдём купим наших самых лучших конфеток, - сказала.

У крамниці підвела до полиць з цукерками і вибрала найкращі. Дружина придивилася до обгорток і здивувалася:

— Какие ж они ваши — это продукция киевской фабрики Roshen, — показала назву й адресу виробника.

Сестра була приголомшена.

— Да?! А я всю жизнь думала, что их где-то в Оренбурге делают — они всегда такие свежие и вкусные. У нас тут все покупают только Roshen.

Отож росіяни вже давно голосують своїми гаманцями за українські харчі та солодощі. Але політики час від часу нехтують цим народним волевиявленням на догоду своїм клановим інтересам. Та рано чи пізно їм доводиться виправдовуватися і робити хорошу міну при поганій грі, аби зберегти честь мундира.

Мабуть, гарячі голови в Кремлі після літа трохи прохололи і зрозуміли, що подібні заходи дають лише протилежний результат. Адже кордон між нашими країнами колись може стати зовсім не братським. Та все-таки цікаво було б дізнатися у посла, чи сертифіковані в Росії інгредієнти кока-коли.

Сейчас вы читаете новость «Росіяни вважають цукерки Roshen найкращими і "своїми"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

186

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи