понедельник, 16 ноября 2015 16:48
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Чий літак?

Вони заходять, часто не вітаючись. Плюхаються на диван, йорзають на ньому, підкидаючи декоровані подушки. Від чаю не відмовляються, просять іще цукерок. Якщо на столі коробка — з'їдять усі до одної. Кольорові обгортки вкидають до чашки з недопитим. Найчастіше нічого не купують, прицінюються. Мріють, хлюпаючи чаєм. Важливо одразу витерти його з оббивки.

Це — типові туристи до Єгипту. Зараз там сонце, наче в липні в Одесі, сезон вітрів почнеться за два місяці. Ціна на подорожі хороша — від 170 доларів на тиждень. У туристичному агентстві сестри попит на цукерки до чаю. Туристи заходять, цікавляться. Але путівки беруть мляво.

Гоша має центнер ваги й мініатюрну дружину Світлану. У паспорті під червоною обкладинкою написано "Ступіно", хоча він переконує, що то майже Москва. У дружини паспорт український, Гоша в Києві уже шість років. Важко дихає, намагаючись по­­слабити шнурки на кросівках. Нагнутися не може через живіт.

— В самолете наливают? — перше його запитання.

— Сколько баров возле бассейна? — друге й останнє.

Поки дружина розпитує про кораловий риф готелю в Шарм-ель-Шейху, поїздку на фабрику ефірних олій і шопінг, він шелестить фантиками від "Білочки". Голосно сьорбає, крекче й сопе.

— Шлепки купить надо! — раптом зривається. — И плавки! Я переживаю.

Дружина оформлює документи, отримує реквізити для оплати. Гоша жестикулює, проливає чай. Вибачається й виходить слідом за дружиною. Їм летіти післязавтра, а він без плавок.

Поки сестра витирає плями з дивана, в дверях з'являється Гошина голова.

— Чей самолет? А пилот нормальный? Рабочий? Падать не планирует? — суворо зводить брови Гоша. За дві секунди перетинає кімнату, згрібає зі столу три останні "Білочки" і, не дочекавшись відповіді, вибігає геть. Переживає.

Сейчас вы читаете новость «Чий літак?». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі