понедельник, 03 октября 2011 17:02

Польське посольство спростило процедуру видачі віз українцям

 

Понеділок, 19 вересня, 18.00

На столичному Подолі двоє невідомих стріляють в активіста громадянського руху "Спільна справа" 30-річного Андрія Ореста. Попадають у долоню лівої руки. Куля проходить навиліт.

Орест ішов вулицею Щекавицькою до офісу організації. Був одягнений у білу футболку з написом "Спасибо жителям Донбасса". Неподалік кінотеатру "Жовтень" йому перегородили дорогу двоє чоловіків середнього віку в спортивних куртках і темних джинсах. Запитали, чи не тисне футболка й наказали зняти її. Орест відповів: "Відчепіться" і пішов далі. Після пострілу почав тікати. В офісі йому зупинили кров і наклали пов'язку.

- Рана такого розміру, що туди можна засунути палець, - каже  координатор "Спільної справи" Олександр Данилюк, 29 років. - Постріл був тихий. Це міг бути пістолет із глушником

А в цей час:

У холі Львівської обласної ради троє депутатів, охоронці та перехожі схилилися над обпеченим 55-річним Романом Черником із селища Великий Любінь Городоцького району. В приміщенні чути запах горілого м'яса. Черник голосно стогне й кричить: "Пече!" Його щойно загасили на вулиці вогнегасниками. 17 хв тому він облився бензином при вході в облраду і підпалив себе запальничкою.

- Нашо ви це зробили? - питає депутат 44-річний Михайло Задорожний із ВО "Свобода". Від допомагав гасити Черника.

- Через перерахунок пенсії.

Роман - колишній військовий. Служив у Німеччині прапорщиком. У селищі кажуть, йому не зарахували ті кілька років до стажу. Черник отримує близько 740 грн пенсії. Дружина в Італії на заробітках.

48-річний Іван Макарчук виходить зі свого під'їзду на вул. Будівельників, 10. Це - найбільший спальний район Івано-Франківська. У його темно-зеленого Audi розбите переднє скло та пом'ятий капот. На водійському сидінні лежить шматок цегли.

- Якісь гади розбомбили машину, - розказує брату по телефону. - На 20 хвилин заїхав додому поїсти. Маячок "Таксі" зняв, бо недавно підпалили кілька таксівок. Що робити, без поняття. У мєнтовку заявляти не буду. А на ремонт грошей не маю. Усі запаси пішли на синове весілля.

До Івана підходять сусіди.

- Це не страшно, зробимо. Он у Миколи із сусіднього дому взагалі підпалили "дев'ятку". А він за неї ще й кредит не виплатив. Розборки між перевізниками пішли, а б'ють машини водіям.

18-річна Алла Коваленко з Полтави телефонує за оголошенням про підробіток. Воно розміщене в міській рекламній газеті.

- Прочитала, що пропонують роботу молодій дівчині у вільний час, - розповідає. - Усе точно, як про мене. Тому одразу передзвонила. Слухавку зняла жінка. Я її запитала, в чому суть підробітку. Сказала, що треба робити масаж. Кажу, певно, відмовлюся, бо я не вмію. А мені у відповідь: ви не сильно переймайтеся, бо тут суть не в масажі, а більше в інтимі. Я навіть не знала, що сказати. Зразу ж кинула слухавку.

Роботу Алла досі не знайшла.

 

З 19 вересня водії можуть не викликати працівників державтоінспекції для підтвердження дрібних аварій, щоб отримати страхові виплати. Вони мають взяти у страховиків нові бланки полісів "автоцивілки" і повідомлень про ДТП. У міністерстві внутрішніх справ вважають, що це зменшить кількість заторів у містах.

У підручник з історії України для 11 класу включили біографію президента Віктора Януковича. Новий підручник менший за попередній на 100 сторінок. Немає згадок про Карпатську Україну, з проголошення якої для українців почалася Друга світова війна. Помаранчевій революції в попередній "Історії України" був відведений розділ, у новій - два абзаци.

Польське посольство спростило процедуру видачі віз українцям. Для її отримання тепер потрібно подавати тільки паспорт, анкету, фото, страховку й оплачене бронювання готелю або лист-запрошення. Раніше обов'язковими були ще листи з роботи з інформацією про заробітну плату й відпустку, довідка з банку та копія трудової книжки.

2012 року в лавах української армії перебуватимуть 184 тис. людей. Особовий склад зменшиться на 8 тис., зокрема військовослужбовців - на 5 тис. Торік армія налічувала 200 тис. осіб, з них 40 тис. - цивільні, 160 тис. - військові.

 

460 000 000

гривень із державного бюджету виділять на медичне обслуговування та санаторно-курортне лікування народних депутатів і керівників органів влади 2012 року. Для порівняння: на оздоровлення ветеранів Другої світової війни - в чотири рази менше.

 

 

Кабінет міністрів передав у Верховну Раду проект держбюджету на 2012 рік. Як завжди, головна стаття витрат - на сантехніку в "Межигір'ї".

Київ. Іноземні туристи біля Будинку з химерами. Юна леді запитує екскурсовода:

- Скажіть, будь ласка, це будинок з потворами?

- Ні, це будинок з химерами. Будинок з потворами - навпроти.

Читач скаржиться на абонементі:

- Я у вас узяв книжку "Як заробити мільйон", а тут половина сторінок видерта.

Бібліотекар:

- Ну і що? Півмільйона - теж непогано.

 

Сейчас вы читаете новость «Польське посольство спростило процедуру видачі віз українцям». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі