пятница, 05 февраля 2010 14:52

Я не стрілятиму в людей. Тож доручили перестріляти всіх собак у селі.

8 ПОНЕДІЛОК

Підлітком Кріс Рі робив морозиво - його батько Камілло був власником мережі крамниць "Морозиво від Рі". "Я носив 100-кілограмові мішки із цукром і здоровенні шматки важкого рослинного жиру. Найжахливіше було розбивати його. Спочатку я мав подрібнити жир величезними ножами, потім пересипати в бочки та наповнити їх гарячою водою. Через таку роботу я став надзвичайно дужим, але маю проблеми - занадто масивні тулуб і плечі", - каже Кріс Рі.

 Концерт Кріса Рі в Національному палаці мистецтв "Україна"

19.00, Київ, вул. Велика Васильківська, 103

"Це ж схема ліній московського метро!" - сказав російський дизайнер Артемій Лебедєв про обкладинку останнього альбому "Депеш Мод" Sounds of the Universe. Працівники "підземки" навіть хотіли судитися з англійським гуртом і вимагати $1 млн. за порушення авторських прав.

Концерт "Депеш Мод" у Палаці спорту

19.30, Київ, Спортивна площа, 1



9 ВІВТОРОК

Щорічний зимовий розпродаж у Парижі триває з 6 січня до 10 лютого. Щотижня ціни на одяг суттєво падають, а останніми днями - на 70%. У магазині Priscilla на центральній вулиці Мутон-Деверне зібрано бренди Yves Saint Laurent, Max Mara, Kenzo, Chistian Dior та Sonya Rykiel. Спідницю тут можна придбати за 60 євро, жакет - за 75, а жіночий костюм - за 130.

Січневий розпродаж одягу в Парижі


Новий проект Мирослава Вайди зі стосів старих газет й афіш завдовжки у 20 м. Матеріал художникові надала компанія зі збору макулатури.

 Виставка учасників мистецької формації "Кома"

9-28 лютого, Львів, галерея "Дзиґа", вул. Вірменська, 35



10 СЕРЕДА

28 років був на ремонті Шоколадний будинок на вул. Шовковичній у Києві. Назвали його так через колір і форму стін. 1901-го будинок замовив собі промисловець Семен Могильовцев. Із приходом радянської влади тут у різний час жили й партійні керівники, і відомі українські вчені. А з 1960-го за "шоколадним" фасадом одружувалися кияни.

Подивитися на інтер"єри епохи модерну можна за 5 грн.

Київ, Шоколадний будинок, вул. Шовковична, 17/2


11 ЧЕТВЕР

Перший бал у Віденський опері відбувся 1877 року за правління імператора Франца-Йосифа. 1898-го його дружину Єлизавету вбив італійський анархіст Луккені. Оплакуючи її, імператор скасував бал. Наступного разу європейські аристократи танцювали в опері 1921-го.

Віденський бал
Staatsoper, Відень, Австрія


"22 долари - дорогувато", - сказав вокаліст "Піснярів" Леонід Борткевич 1998-го, побачивши альбом "Бітлз" Abbey Road в одному з музичних крамниць Монако. "Не купуй, цей диск тобі подарує одна людина", - відповів його приятель, мультимільйонер Рей Стівенс. Увечері  музикант познайомився із Джорджем Гаррісоном, який і вручив йому альбом.  

"Пісняри" - перший радянський колектив, який 1976-го гастролював у США.

За часів СРСР їхні платівки розходилися найбільшими накладами - 12 млн копій.

Усього за 40 років існування білоруського гурту в ньому грали 49 музикантів.

"Пісняри" у клубі Bolero

 Харків, пр. 50-річчя ВЛКСМ, 56


"Мені сняться 26 псів, - розповів ізраїльському режисеру Арі Фольманові друг. - У роті знали, що я не стрілятиму в людей. Тож доручили перестріляти всіх собак у селі. Із того часу я їх бачу щоночі. Ти можеш із цим щось зробити?" У фільмі Фольмана "Вальс із Баширом" намальовані персонажі діляться реальними спогадами про війну в Лівані 2006 року.

Дні ізраїльського кіно

11-14 лютого, Київ, кінотеатр "Україна", вул. Городецького, 5



12 П"ЯТНИЦЯ

У XVI ст. шотландські ткачі після роботи ганяли по кризі кам"яні грузила зі своїх верстатів. Дружини підтримували їх, натираючи ручки грузил до блиску. 1998-го цю розвагу -  керлінґ - визнали олімпійським видом спорту. Пограти в нього можна в київському розважальному центрі Dream Town за 800 грн.

 Зимові Олімпійські ігри
12-28 лютого, Ванкувер, Канада

У постановці комік-трупи "Маски" Джульєтту грає 46-річна Наталія Бузько, Ромео - 50-річний Борис Барський. Вік акторів та поролонові кущі навколо не завадять Ромео станцювати під вікном коханої стриптиз.

Вистава "Ромео і Джульета", режисер Борис Барський

19.00, Київ, театр ім. Лесі Українки, вул. Богдана Хмельницького, 5


13 СУБОТА

Поради від Павла Гудімова:

Коли бачать сучасне мистецтво, часто кажуть: "Я вдома таке не повісив би". Для початку раджу позбутися цих внутрішніх бар"єрів.

Виховуйте око - ходіть по музеях і галереях. Учіться розуміти формат.

Як правильно споглядати та колекціонувати твори сучасного мистецтва охочих познайомить галерист Павло Гудімов

14.00, Київ, арт-центр "Я Галерея", вул. Волоська, 55/57
Сейчас вы читаете новость «Я не стрілятиму в людей. Тож доручили перестріляти всіх собак у селі.». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи