пятница, 05 апреля 2019 11:57

Африканские слоны начали рождаться без важной части тела

Африканские слоны начали рождаться без важной части тела
Африканские слоны начали рождаться без бивней Фото: Gismeteo

В африканському Мозамбіку слони почали народжуватися без бивнів.

Дослідники вважають, що причиною такої аномалії є популярне у цій країні браконьєрство. Вчені не виключають й інших можливостей такого розвитку подій. Раніше у 2-3% випадків народжувалися слони без бивнів. Наразі це третина від усіх новонароджених слоненят, сообщает Лайт.

За останні 20 років із 200 самок слонів у Південній Африці, що знаходяться під наглядом, 98% не відростили бивні. Для слонів бивні відіграють важливу захисну функцію. На чорному ринку ціна слонової кістки знаходиться в районі $ 2 300 за кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Показали фото редкой зебры-альбиноса

"Браконьєрство має сильний вплив не тільки з точки зору чисельності, але і з точки зору еволюції", – говорить експерт по роботі зі слонами Джеймс Пул.

Дослідники звинувачують у таких змінах браконьєрів. Попри заборони в країнах Азії та Африки і надалі продовжують незаконно торгувати бивнями. Їх продають у вигляді прикрас. Крім цього популярним є порошок, який начебто має цілющі властивості.

Відсутність бивнів позначиться не тільки на житті слонів, але й на всій екосистемі їхнього проживання.

У Кенії браконьєри вбили одного з найстаріших і найбільших в Африці слонів на прізвисько Сатао II. Вік тварини становив близько 50 років, він пережив не одну посуху та, ймовірно, інші напади браконьєрів.

Сейчас вы читаете новость «Африканские слоны начали рождаться без важной части тела». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи