среда, 22 января 2014 17:02

Спецтема: Евромайдан-2013

Вакарчук зазывает Президента отменить силовой сценарий

Вакарчук зазывает Президента отменить силовой сценарий

"Я, Вакарчук Святослав, громадянин України, закликаю Президента, негайно скасувати силовий сценарій!Ви мусите зупинити кровопролиття!" - написал певец Святослав Вакарчук в своем твиттере.

"Колись вірменин Параджанов зняв фільм, який став символом українців. Сьогодні вірменин Нігоян віддав життя, яке стало символом України" - висловив співчуття співак з приводу загибелі активіста Майдану Сергія Нігояна.

Інші українські митці також відгукнулися на подїі у центрі Києва.

"Янукович и "беркут" поздравили Украину с днем соборности и свободы. Теперь ни свободы, ни соборности." - написав у своїй сторінці на Facebook письменник Андрій Курков.

Письменники і видавці Брати Капранови зазначили: "Влада поводиться, як оператори Чорнобильської АЕС: підвищуй тиск - пронесе!" Щодо жертв Грушевського - "Перші застрелені - вірменин з Дніпропетровська та білорус. Типові бандерівці, західняки чи як їх там іще називають."

"Послухав промови з Майдану. Матюкнувся. Перемкнув на канал, де наживо вулиця Грушевського. Тонізуючий стукіт патиків об метал мені якось більше до вподоби. Я вслухаюся в нього увесь час і як тільки сигнал обривається і стукоту не чути, я відразу в тривозі. Так прислухається хворий до свого серця", - написав три години тому львівський письменник Юрій Винничук.

"Якшо Янукович думає, що цим шляхом можна зупинити протест, він помиляється, - пише співачка Руслана, яка сьогодні повертається з Брюселлю. -Якщо Янукович думає, що це законно, весь світ бачить, як приймалися ці "закони". Я у Європі! Європа в шоці! Тут всюди звучить "Стоп, диктатор! Стоп, вбивця!"

"Кадрова криза серед суддів була очевидна давно, серед політиків - не припинялась, моя остання надія була на офіцерську честь, - пише у твіттері Каша Сальцова, співачка. - Влада збожеволіла у бажанні вседозволеності і жадібності. Як ми це допустили. Як силовики не розпізнали хто ними керує? "Беркут", кого ти захищаєш? Депутати, силовики, невже ви думаєте, що люди, що продають вам хліб, вчать ваших дітей, вам це пробачать?"

"Сьогодні для більшості українців, абсолютно всі люди в погонах МВС, що не стали на захист свого народу, змушують вважати їх злочинцями" - пише Валерій Харчишин, гурт "Друга ріка".

"Узнати, шо твій друг живий..це таке дуже сильне відчуття!.Взагалі ця ситуація забрала напівтони з нашого життя, компроміси і будь яку фальш. Ну і чоловіки в нас виявились-справжні", - написала зранку співачка Марія Бурмака.

Сейчас вы читаете новость «Вакарчук зазывает Президента отменить силовой сценарий». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

15

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи