четверг, 30 октября 2008 20:07

Оксана Познякова одягає на ніч синові шапку

Оксана Познякова одягає на ніч синові шапку

Без тепла станом на вівторок у Черкасах залишалося 19 будинків. Із них більшу половину опалює котельня підприємства "Фотоприлад". Будинки розташовані на вул. Корольова та Одеській.

Із гуртожитку N10 на Одеській виходить із відром вагітна 27-річна Антоніна Черненко.

— Тут у всіх будинках холодно. Включають в останню чергу. Гріємося електричними батареями. Добре, що накручені кіловати входять у загальну оплату за житло. Купатися ходимо до знайомих, — каже жінка.

Напроти біля будинку N10/1 сидить кілька чоловіків.

— Оце на вулицю вийшли, тут тепліше. У квартирах 13 градусів. На третьому поверсі з місячною дитиною живуть. Не знаю, як вони там, — говорить 48-річний Олександр Куцеконь. — Ні до кого не додзвонишся. Учора сказали у приймальні міськвиконкому, що по нашому питанню проводять нараду. Наступного дня заявили, що нічого подібного нам не казали.

У будинку живуть переважно пенсіонери та сім"ї з малими дітьми.

— Живемо тут понад 20 років, тільки опалювальний сезон, так і проблема від горісполкому до "Фотоприбора", — обурюється 65-річна Надія Брусник. — У мене подруга живе на вулиці 30 років Перемоги. В її квартирі 28 градусів тепла. А в нас — у половину менше. Понадіваєш на себе всього і ходиш, як пугало, по квартирі. Хоч би вода гаряча була, і то не так би було обідно.

— Нам кажуть тепла нема, бо запломбірували котельню "Фотоприладу". Ми ж платимо "Теплокомуненерго". Дзвонимо, сміються. Говорять: поки перевибори не пройдуть, не дадуть тепла. Так ми ж тут позамерзаємо на оселедців! — переживають  жінки, які вийшли з будинку.

31-річна Оксана Познякова живе на дев"ятому поверсі у чотирикімнатній квартирі з батьками та двома дітьми — 4-річним Артемом і Валентином, 11 років.

— Заходьте, будемо мерзнути, — Оксана Вікторівна веде до кімнати старшого сина. Розповідає, що він має інвалідність. Її спричинило щеплення у 5-місячному віці. — Оце подивіться. Це ж не те, що ми готовилися до вашого приходу.

На ліжку у спальні лежить загорнутий у ковдру хлопчик. На вигляд йому не більше 7 років. Дитина час од часу робить руками некоординовані рухи. Поряд із ліжком стоїть обігрівач і закрита півторавідрова каструля з гарячою водою. Від підлоги тягне холодом.

— У сина порушений кровообіг. Йому постійно потрібне тепло. Обкладаю пляшками з теплою водою, — Оксана бере хлопчика на руки й сідає у крісло. Дитина одягнена в теплу сорочку, колготи й носки. — Синові, не дай Бог, захворіти, відразу піде запалення легенів, він же лежачий. Меншого кладу спати в шапці. У квартирі не лише холодно, а ще й сиро. По вікнах роса тече. У нас бокова квартира, то там, де батько спить, шпалери в плісняві, від сирості поздувалися гармошкою. Нам не лише з запізненням дають тепло, а й весною раніше відключають.

У двері подзвонили. Прийшла сусідка 39-річна Любов Карпович.

— Он у сусідки Ларіси вчора від електричних обігрівачів згоріла проводка. То по стояку півдня були без світла, — спирається на одвірок Любов Миколаївна. — Ми вже на межі того, що будемо перекривати дорогу. Підемо до мера. Бо таке з року в рік. Днями хтось почепив на під"їзді листівку з вибаченням Одарича (міський голова Черкас Сергій Одарич. — "ГПУ"). То це трохи змягчило наше обурення. У мене дитина бухикає. Вигріваю, а воно ж без толку, бо в квартирі холодно. Одяг сирий.

— Низом такий вітер гуляє, що собака проситься під ковдру, — каже Оксана Познякова.

Сейчас вы читаете новость «Оксана Познякова одягає на ніч синові шапку». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі