воскресенье, 06 ноября 2011 11:00
Анна Усік
Анна Усік
Анна Усік

Нова сім'я

Мама моєї подруги Тетяна виїхала на заробітки в Італію 2000-го. Юлі тоді було 12 років.

У суботу ми бавилися на її подвір'ї, як і щодня. Юлина мама вийшла з двома невеликими валізами. Сказала, що їде на відпочинок і повернеться через тиждень. Наступної неділі пізно ввечері подзвонила, що буде через кілька місяців - коли заробить їй на нові платтячка.

Юля півроку не підходила до телефону, коли дзвонила мати.

- Вона нас обдурила, - намовляв її на три роки старший брат. - Яка вона після цього мама?

Ніхто зі старших Юлі не пояснив, чого мама поїхала на роботу за кордон. А я знала, бо наші бабусі товаришували. Батько Юлі тримав три ятки з шубами на Луцькому ринку, і прогорів. Гроші на товар позичив. Повертати не було з чого. Тетяна поїхала мити посуд у ресторанчику під Міланом. За два роки помогла чоловіку повернути борг і відкрити магазин із канцелярським приладдям. Він купив нову машину і прилаштував сина на факультет міжнародних відносин.

Вона нас обдурила. Яка вона після цього мама?

В Україну Тетяна повернулася 2005-го - на місяць. Привезла Юлі кілька пар джинсів - одні завеликі і чотири завузькі в талії. Донька сховала їх у шафу. Жодного разу не одягнула.

- Їй не підходить наш клімат, і від наших продуктів вона відвикла, - казала моїй бабусі Юлина. - А там у Тані будиночок свій є. Чого вона тут буде лишатися? Валєра від неї відвик. Вони навіть спати лягали на різних ліжках.

Ще через півроку бабуся зізналась, що в Тані в Італії інша сім'я. Від на 20 років старшого чоловіка має 2-річного сина. В Україну прилітала, щоб розлучитися. Потім навідалася ще раз - на весілля сина. Допомогла йому купити квартиру.

Моя мама теж хотіла їхати на заробітки, бо нас із братом не було за що годувати і одягати. Бабуся не дозволила. Спакувала валізи і полетіла сама у Буенос-Айрес. Тепер у неї там своя сім'я.

Сейчас вы читаете новость «Нова сім'я». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі