Ексклюзиви
понеділок, 25 липня 2011 16:43

Спецтема: Бійня у Норвегії

Брейвік хотів убити і Ангелу Меркель

Брейвік хотів убити і Ангелу Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, а також представники німецьких соціал-демократів, "Зелених" і "Лівих" були названі в списку потенційних цілей норвезького терориста Андерса Берінга Брейвіка. Відповідні згадки містяться в 1500-сторінковому маніфесті Брейвіка, оприлюдненому в Мережі.

У маніфесті "2083 - Європейська декларація незалежності" Брейвік називає німецьких політиків "марксистами", "самогубцями-гуманістами" і "капіталістичними глобалістами". Про канцлера Меркель і президента Франції Ніколя Саркозі йдеться буквально наступне: "Лише значні політичні зміни в Німеччині і Франції можуть дати їм тимчасовий імунітет від нападу".

Німецьке Федеральне відомство з охорони конституції (спецслужба, що займається відстеженням діяльності екстремістських угруповань) почало розслідування можливих зв'язків Андерса Брейвіка з неонацистськими угрупованнями в Гамбурзі. Відомо, що між ультраправими Гамбурга та Скандинавії давно існують тісні контакти.

В результаті подвійного теракту в Норвегії, здійсненого Брейвіком 22 липня, загинули, щонайменше, 93 людини. Спочатку терорист привів у дію вибуховий пристрій в урядовому кварталі Осло. Потім, переодягнувшись поліцейським, він відправився на острів Утойю, де розстріляв учасників щорічного молодіжного табору, організованого правлячою Робочою партією Норвегії.

Зараз ви читаєте новину «Брейвік хотів убити і Ангелу Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути