середа, 25 травня 2011 13:12

Ісландський вулкан Грімсвотн перестав вивергатися

Ісландський вулкан Грімсвотн перестав вивергатися

Ісландський вулкан Грімсвотн, що спровокував скасування десятків і сотень авіарейсів в Європі, перестав вивергатися, передає Agence France-Presse.

Як повідомили в Ісландській метеорологічній службі, вулкан неактивний з початку ночі 25 травня. Хмара вулканічного попелу, що утворилася над вулканом, практично розсіялася. Reuters з посиланням на британських геологів додає, що з жерла вулкана йде дим.

Ісландські вулканологи підкреслюють, що говорити про остаточне припинення виверження поки рано. На вулкан для збору інформації вирушили фахівці. Результати їх роботи будуть оприлюднені пізніше в середу.

Грімсвотн, що входить до складу найбільшого ісландського льодовика Ватнайекюдль, почав вивергатися 21 травня. Стовпи диму та попелу, що викидались, досягали у висоту 20 кілометрів. Виверження Грімсвотна стало найпотужнішим за останню сотню років і призвело до скасування безлічі авіарейсів над Європою. Була зупинена робота аеропорту Рейк'явіка, закрито повітряне сполучення над частиною Великобританії. 25 травня було оголошено про закриття аеропортів Берліна.

Зараз ви читаєте новину «Ісландський вулкан Грімсвотн перестав вивергатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі