Про формування Громадянського Руху "Звільни Україну!" ( ГРЗУ )

Підтримуючи ініціативу ВО "Батьківщина" "До Європи без Януковича", повідомляємо про початок формування всеукраїнського Громадянського Руху "Звільни Україну!" ( ГРЗУ ).

Головна мета:

Єднання всіх свідомих громадян, опозиційних політичних партій, громадських організацій та рухів, навколо ідеї термінової зміни влади в Україні та звільнення її від кримінально-олігархічного режиму Януковича.

Розподіл на протестні соціальні групи "по інтересам" не дали потрібного результату і як наслідок були не достатньо ефективними. Ми повинні відійти від відокремлення на "афганців" і "підприємців", "студентів" і "лікарів". Головною опозицією діючій владі має стати український народ.

На наше перконання загальноукраїнський опозиційний рух повинна очолити Юлія Тимошенко, як справжній лідер української опозиції, що може протистояти правлячому окупаційному режиму навіть за ґратами. Ми звертаємося до неї з такою пропозицією.

Переконані, що вона зможе керувати Рухом навіть перебуваючи в тюрмі. Сподіваємося, що найближчим часом ми налагодимо постійний зв'язок Юлії Тимошенко з українським народом. Вона і у в'язниці не повинна бути відірвана від людей. Після формування штабу ГРЗУ, вона зможе видавати директиви і ефективно керувати боротьбою з режимом Януковича.

Потрібно раз і назавжди припинити навішування ярликів, з,ясовувати хто більший гетьман, хто розумніший, а хто сильніший. Влада йде "катком" по кожному громадянину України. Це означає, що у нас одна, спільна біда. Ім,я якій - кримінальна олігархія.

Ми звернемося до представників "Батьківщини" та КОД, з пропозицією делегувати своїх представників у штаб Руху.

Ми повинні налагодити співпрацю з українською спільнотою та політичними силами, узгодити плани для подальшої консолідації в протистоянні правлячій хунті.

Ми звернемося до світової спільноти від імені громадськості і донесемо інформацію про реальний стан в якому перебуває наша держава. Ми не допустимо, щоб Янукович вкрав у нас європейське майбутнє.

Головні вимоги:

Негайна відставка нелегітимного президента України Януковича, як узурпатора , що став одноосібним "власником" держави.

Негайне звільнення Юлії Тимошенко та всіх політв'язнів, що незаконно утримуються в тюрмах режиму.

Негайний розпуск ВР і призначення нових виборів за нині діючим Законом.

Недопущення прийняття нового виборчого законодавства, що є свідомою, заздалегідь продуманою глобальною фальсифікацією майбутніх виборів до ВР.

Припинення соціального терору та економічного геноциду українського народу.

Наша задача :

Звільнити Україну від Януковича !

Звільнити Україну від продажної, антинародної ВР !

Звільнити Україну від кримінальної олігархії та владного свавілля !

Звільнити Україну від соціально-економічного терору і зубожіння народу !

Звільнити Україну від політичних репресій та судового беззаконня !

Ми починаємо підготовчу роботу над пакетом пропозицій реальної альтернативи, що стосується усіх сфер життєдіяльності країни: економіки, права, змін до Конституції, соціальної та пенсійної складової, податкового і митного законодавства, розвитку освіти, медицини, культури , реформування ЗСУ, покращення інвестиційного клімату та багато ін.

Це надзвичайно важливо: після зміни влади наші напрацювання стануть частиною ініціатив нового уряду, що сприятимуть європейському розвитку держави. Ми чекаємо пропозицій від громадського сектору, від небайдужих людей, які готові працювати для України.

Ми будемо домагатися втілення нашої мети усіма можливими конституційними методами політичної боротьби. Закликати до масових протестів, акцій громадянської непокори, закликати до громадянської відповідальності людей за власне майбутнє.

Опозиційна боротьба має бути системною, а не хаотичною. Гасло "Вперед, без політиків" - є свідомою оманою громадян, оскільки будь-яка вимога, що проголошується сьогодні в протестах є політичною. Отже наш Рух політичний. Це майданчик для мужніх та сміливих людей, тих хто не декларативно, а реаліях готовий захищати Україну.

Найближчим часом буде проведено збори ГРЗУ на якому буде сформовано штаб та визначено першочергові задачі . Ми не женемося за кількістю, нам потрібна якість. Ми не будемо прив,язуватися до дати. Ми повинні виступити тоді коли будемо впевнені у ефективності наших дій. "Стрільба по горобцях" повинна відійти у минуле. Наша мета налагодження зв,язків і співпраця з усіма справжніми опозиційними силами, організаціями, об,єднаннями.

Ми не будемо Рухом "вождів", ми будемо Рухом народного гніву. Сподіваємось, що з часом, разом нам вдасться об'єднати більшість громадян України.

До ГРЗУ можуть увійти всі ті хто має бажання в реалії, а не декларативно, боротися за Україну. Не можна, "граючись в протести", задовольняти власні амбіції, дискредитуючи опозиційне середовище, яке сьогодні також потребує оновлення.

Слава Україні !

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі