Соціальний націоналіст Муаммар Каддафі: слово на пам'ять про людину ідеалістичного чину

Я, як націоналіст, поважаю Муаммара Кадафі як велику сміливу людину, соціального націоналіста, борця проти імперіалізму США та ЄС, практика соціальної справедливості та народовладдя.

Рада безпеки ООН, НАТО, США, Велика Британія і Франція – це основні винуватці повернення Лівії під контроль Заходу і смерті Каддафі. Мета авіаударів НАТО – транснаціональний капітал вирішив повернути собі контроль за нафтою Лівії, на яку Каддафі перший в арабському світі встановив ціну. До речі, просто ціну.

Очевидні заслугами лідера лівійської націоналістичної революції:

Знищив антинародну монархію Ідріса І-го;

Здійснив націоналістичну революцію;

Знищив військові бази США і Велику Британію;

Встановив контроль Лівії над нафтою, зупинив надексплуатацію Заходом Лівії та інших нафтовидобувних країн;

За нафтові гроші розбудовував Лівію в інтересах народу, підняв освіту, медицину, економіку на серйозний позитивний рівень;

Вивів країну на найнижчий у світі рівень інфляції у 2001-2005 рр., що потрапило до Книги рекордів Гіннеса, та на перше місце у 2008 р. серед країн Північної Африки на позначку 14,4 тис. дол. на людину, що у два рази більше, ніж в Україні;

Проводив незалежну від США та Росію міжнародну політику;

Підтримував звільнення Африки та арабів від американського імперіалізму капіталу;

Дозволив Україні добувати для себе енергоносії на території Лівії.

Закиди до Кадафі стосуються двох речей: підтримки антиамериканських радикальних політичних і військових груп, перетворення свого клану на панівний. Ми можемо закинути йому з українського погляду тільки клановість у політиці. Щоправда тамтешні реалії інші: там племенність – пануюча дійсність. Цього немає в Україні. Однк в Лівії Каддафі не було олігархічного капіталізму, корупційної бюрократії та сваволі поліцейського апарату, як це є у нас.

Позитив здобутків Муамара Каддафі очевидний. І він переважає негативи.

Пухнаста Європа, демократична Америка насправді інша. Її позитивний імідж – овеча шкура, що покриває хижого вовка. Захід – вовк, що постійно показує свій звірячий оскал. Його показував і Кадафі. Бо і він був вовком.

І урок міжнародної політики від Заходу і Кадафі в тому, що у світі поважають тільки силу. Інколи сильні програють сильнішим. Однак будь-які сильні живуть, по-перше, вільно і незалежно, по-друге, заможно і справедливо.

Я не піднімаю якоїсь прокадафістської істерії. Я лише хотів сказати слово про людину ідеалістичного чину і соціального націоналіста Муамара Каддафі. Я лише хотів сказати слово про бійця, який загинув у бою.

У цьому світі варто бути вовком.

Пам'ятаймо про Муаммара Каддафі.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі