Іван Крулько
Народний депутат України, голова "Батьківщини Молодої", кандидат юридичних наук
02.08.2012
3

Чому владі Януковича-Азарова не можна вірити!

Вчора, 1-го серпня біля будівлі Кабінету Міністрів Україні пройшла акція "Поверніть вкрадені стипендії!".

Цю акцію організували активісти ряду молодіжних організацій, зокрема Молодого Народного Руху, Батьківщини молодої, молодіжки ФЗ, студентської Свободи, Української асоціації студентського самоврядування та інших.

Суть питання полягає в тому, що 13 червня ц.р. уряд Азарова прийняв постанову №526 відповідно до якої, у дуже хитрий спосіб, змінений порядок індексації студентських стипендій. Тобто, якщо студент отримує стипендію вперше, або йому вона заново призначається, то індексація відбувається з моменту призначення стипендії.

Якщо це перевести у конкретні цифри, то з 725 гривень стипендії, яку отримували студенти ще у червні, зараз вони отримуватимуть базову стипендію – 530 гривень. Є безліч конкретних фактів, коли студенти за липень отримали вже зменшену стипендію на майже 200 гривень.

При такому "покращенні" життя студентів влада на місяць економить на молоді близько 50 млн. гривень. Звичайно, ми не дивуємося цьому, бо вибори, а на вибори потрібна гречка. Чому б її не закупити на студентські гроші?

Саме тому ми провели цю попереджувальну акцію задля скасування ганебної постанови Кабінету Міністрів України №526 від 13 червня цього року, відповідно до якої відбулася закамуфльована індексація стипендій студентам.

http://www.youtube.com/watch?v=pHv5HBfE5uM&feature=player_embedded

Реакції від влади довго чекати не довелося, бо вибори ж, а рейтинг, мяко кажучи, тане не по днях! Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко визнав, що рішення про підвищення стипендій ще "не вийшло", хоча і прийняте. Коментуючи акцію протесту студентів біля будівлі Кабміну, він заявив журналістам, що Кабінет Міністрів уже сьогодні ж обнародує рішення про підвищення базового рівня стипендій у ВНЗ до 730 гривень.

"Поки це рішення не вийшло. Воно буде сьогодні", – сказав С.Тігіпко. До речі, цікава практика роботи Уряду: рішення приймаються, але то виходять, то не виходять. Це свідчить про системну кризу влади, коли відбувається повністю ручне керування з боку чиновників за принципом – схочу випущу рішення, не схочу, заховаю його під сукно.

А тепер про заяви Тігіпка. Ні вчора, ні сьогодні це рішення, як сказав Тігіпко "не вийшло". Його не опубліковали на сайті Уряду. Чергова брехня? Тим часом у соціальних мережах ширяться пропозиції прийти на мітинги за Партію Регіонів і отримати за це кілька десятків гривень.

Що це? Випадковість? Думаю ні! Влада вирішила у такий спосіб скупити студентські голоси, поставивши студентів у безвихідне становище! Владі потрібен бідний і покірний студент, котрим можна легко маніпулювати. Вони прагнуть зробити з інтелектуального прошарку нації злиденних байстрюків, котрі на виборах продаватимуть свій голос.

Тому, кожен студент повинен пам'ятати, що цій владі вірити не можна, оскільки подачки розраховані виключно до 28 жовтня – дня виборів.

Ну і ще - треба йти на вибори, бо це можливість домогтися змін!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі