Ризото з гарбузом готувати просто. Але є секрет

Можна додавати апельсинову цедру, корицю чи інші спеції, щоб кожного разу страва грала новими смаками

Ризото з гарбузом – проста страва. Але, як казала моя мама, що прожила досить тривалий час в Італії, головний секрет — трохи більше масла і трохи більше пармезану, ніж зазвичай.

Інгредієнти на дві великі порції:

120 г рис Арборіо

30 г білої цибулі

40 г білого сухого вина

250 г нарізаного кубиком гарбуза

15 г оливкової олії для смажіння

35 г вершкового масла

80 г тертого сиру пармезан

гілочка розмарину і тім'яну

600 г овочевого бульйону

Приготування:

Обсмажую до білого кольору, на пательні, на рослинній олії, нарізану дрібним кубиком цибулю. Додаю нарізаний кубиком гарбуз і також трохи обсмажую. Додаю рис (не промиваю, тут потрібен крохмаль для класного соусу). Можна заміняти Арборіо на Карнаролі чи Віалоне нано.

Також додаю трохи білого сухого вина і випарюю його — вино потрібне для особливого аромату страви. Не бійтесь, алкоголю зовсім не залишається.

Вино потрібне для особливого аромату страви

Після вина у декілька прийомів додаю овочевий бульйон, трохи солю і готую досить часто помішуючи дерев'яною лопаткою — це займає приблизно 21−23 хвилини. На цьому етапі я додаю ароматні трави.

Коли ще рис досить щільний, але вже майже готовий (я перевіряю пальцями — щоб тверда середина ділилася на 2−3 частини, коли розтираєш зернятко) виймаю гілочки трав, знімаю ризото з вогню, додаю вершкове масло, вимішую його, додаю пармезан і ще раз вимішую до однорідної консистенції.

Частина гарбуза залишається з хрумкими кубиками, частина вже переходить у пюре. Ви можете додавати апельсинову цедру, корицю чи інші спеції, щоб кожного разу страва грала новими смаками.

Ризото подають одразу ж, не чекають. Можна додавати гарбузове насіння, будь-який сир, добру оливкову олію і навіть смажений хрумкий бекон.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі