Федерера, Надаля і Джоковича більше не існує

На результати Світоліної вплинуло заміжжя

Закінчився тенісний сезон. Головний підсумок – "Велика трійка" Федерер-Надаль-Джокович припинила своє існування. Швейцарець вже фактично відійшов від тенісу через травму коліна. Іспанець не грав у другій половині року, а сербу вже стає складно. Гравці із нового покоління показують інший теніс, гру іншого рівня та швидкостей.

Росіянин Данило Медвєдєв має найбільші шанси наступного сезону потіснити Новака Джоковича з першого місця. Причини невдач серба у другій половині сезону – втрата швидкості. Новак знаходить моменти на досвіді та ризику, але цього мало для перемог. Інтенсивність гри, яку здатен дати Зверєв, вища, ніж стеля інтенсивності Джоковича.

Новак поки залишається не вакцинованим. На Australian Open - перший "Шолом" сезону - допустять тільки щеплених гравців. Це улюблений "Шолом" для серба. Він його вигравав дев'ять разів - рекорд. Має мету - здобути 21 перемогу на мейджорах. На "Ролан Гаррос" у нього точно шансів менше через ґрунтове покриття. На трав'яному Вімблдоні неможливо щось спрогнозувати. До US Open ще довго. Нинішній сезон показав, що до кінця року фізичних сил сербу може не вистачити. Тому вибору немає. Джокович поїде в Австралію.

До кінця року фізичних сил сербу може не вистачити. Тому вибору немає. Джокович поїде в Австралію

Німець Саша Звєрєв переміг на Підсумковому турнірі.

У наступному сезоні він може претендувати на перемогу на трьох "Шоломах". Виняток - "Ролан Гаррос". На ґрунті він може не потягнути фізично.

Австрієць Домінік Тім пропустив майже весь сезон через травму. Йому важко буде повернутися. Фізично сильнішим не стане.

Швейцарець Роджер Федерер вже формально завершив із тенісом. Кожен наступний крок буде штучним та невдалим. Це показав попередній сезон. Потрібно подумати, чи варто його робити. Річ не у грошах. Він прикипів до тенісу та не вистачає моральних сил попрощатися.

Рафа Надаль здатен виграти ще один, 14-й загалом, "Ролан Гаррос". Багато залежатиме від надійності його організму. "Манакорського бика" має добре "зібрати" команда, готуючи саме до турніру у Франції.

Сезон для Еліни Світоліної, в якому вона вийшла заміж, не міг бути ідеальним. Для нашої провідної тенісистки успіх на Олімпіаді був знаковим. Медаль на Олімпіаді для неї цінніша за турніри та "Шоломи". Я не можу пояснити, як Еліна за два тижні після весілля змогла так підготуватися та здобути "бронзу".

Не завжди новий тренер може "збігтися" з гравцем. Точно можна сказати одне: амбіції Світоліної нікуди не подінуться

Завершила сезон 15-ю у світі. Розсталася з тренером. Не могла зробити цього раніше через людські стосунки.

Але зміна тренера - завжди ризики. Не завжди новий тренер може "збігтися" з гравцем. Точно можна сказати одне: амбіції Світоліної нікуди не подінуться.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі