У Зе-влади є ахіллесова п'ята

Секрет Зеленського в атмосфері невизначеності

Саме життя вказує нам на ахіллесову п'яту популістичного режиму імені Зеленського. Вони не можуть впоратися із беззаперечним фактом. Наприклад, відставка голови правління Укрексімбанку Євгена Мецгера. Вона є виключно результатом того, що журналістам вдалося відновити відео. Адже ми розуміємо, що якби держслужбовцям вдалося знищити докази нападу, у правопорушенні зараз звинувачували би журналістів.

З нардепом Олександром Трухіним все було навпаки. Поліція - чи хто там по цій справі на підхваті - так і не змогла знайти відео з місця аварії. Це дозволило перевести стрілки фразочками: "Так ніхто ж не постраждав". І це логічно. Ті постраждалі в аварії 6 людей, включно з двома дітьми, в розумінні хронічно потерпілого цілком можуть бути такими, що відбулися легким переляком. Атмосфера невизначеності створює ситуацію, коли кожен може заперечити що завгодно, мотивуючи це тим, що він художник - він так бачить. Коли з'являється беззаперечний факт, клеїти дурника вже не виходить.

Зе-владу майже неможливо спіймати за язика, тому що вони: по-перше, нічого розумного не говорять; по-друге, не говорять чогось конкретного; по-третє - все, що вони кажуть, суперечить одне одному

Секрет Зеленського, в протилежність секрету Полішинеля, в атмосфері невизначеності. Ніхто не знає нічого і всі достеменно знають кожен своє. Це дозволяє давати будь-якій події вигідне владі трактування. Погодьтеся, Зе-владу майже неможливо спіймати за язика, тому що вони: по-перше, нічого розумного не говорять; по-друге, не говорять чогось конкретного; по-третє - все, що вони кажуть, суперечить одне одному. В разі чого у них завжди залишається простір для "ходу конякою". "Я вам нічого не обіцяв. Я вам нічого не винен". Але у випадку з Мецгером ситуація однозначна і не допускає інших інтерпретацій.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі