Збірна краще грає, коли притиснута до стінки

Але другі тайми залишаються проблемою

Матч із Фінляндією нагадав протистояння з Македонією на Євро-2020. Так само наші гарно провели перший тайм і так само фізично підсіли в другому. Хіба що в обороні зіграли надійніше. Дивно, але конфлікт тренера Олександра Петракова з Русланом Малиновським позитивно вплинув на ситуацію: команда мобілізувалася, сконцентрувалася й зіграла раціонально.

Конфлікт з Малиновським вплинув позитивно

Хотів би виокремити в нашій збірній трьох гравців – Андрія Ярмоленка, Романа Яремчука й воротаря Андрія П'ятова, які зіграли краще, ніж загалом вся команда.

Непокоїть гра нашої збірної в другому таймі. Ми сильно здаємо й дозволяємо супернику диктувати свої умови. Так було на Євро, так залишилося й зараз.

Насторожує, що під тиском наші футболісти губляться, відходять до своїх воріт й дозволяють супернику створювати моменти.

Помітив одну особливість. За будь-яких тренерів наша команда, якщо її притиснути до стінки, здатна видати серйозну переможну гру на виїзді. В часи Шевченка-гравця ми так перемагали збірні Туреччини й Греції. За Фоменка без проблем розібралися з Польщею. І ось зараз – Фінляндія. Це говорить про те, що проблеми нашої збірної лежать не у виконавській майстерності, а в області психології. Якщо треба – граємо упевнено, без оглядок на власні тили.

Треба похвалити тренера. Петраков усе зробив правильно.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі