Потрібен санітарний кордон між російською божевільнею і нормальним світом

Це навіть не питання політики, а гігієни

Спочатку історична рима. 30 вересня 1938-го було підписано Мюнхенську угоду між Німеччиною, Великою Британією, Францією та Італією про передачу Судетської області Німеччині. Це був апофеоз політики заспокоєння агресора, яка дорого коштувала людству.

До подій сьогоднішнього дня. YouTube видалив без можливості відновлення два німецькі канали Russia Today — RT DE та Der Fehlende Part.

Головний редактор RT Маргарита Симоньян тут же назвала дії відеохостингу "медійною війною". "Дуже чекаю, що рідна держава, не зволікаючи, заборонить у Росії "Дойче Велле" й інші німецькі ЗМІ, а також закриє корпункти ARD і ZDF. Я вже мовчу про санкції щодо самого ютубу", — заявила вона у своєму твітері.

У цій події та реакції на неї з боку Росії є декілька аспектів. По-перше, RT постійно бреше. З брехні починається навіть саме повідомлення про рішення YouTube на німецькомовному інтернет-сайті RT Deutsch: "Без попередження YouTube видалив у другій половині дня у вівторок канали RT DE та Der Fehlende Part". Насправді було не просто попередження, а тижневе блокування YouTube-каналу RT DE, так званий страйк, коли спершу впродовж певного часу адміністратори втрачають можливість завантажувати нові відео на канал. RT DE отримав страйк після вказівок від YouTube на неприпустимість публікації брехні про пандемію коронавірусу, неправдивих повідомлень про небезпеку вакцин і т. п. Вони суперечать правилам YouTube щодо неправдивої інформації про Covid-19. Незважаючи на страйк, не чекаючи закінчення терміну блокування, російський телеканал виклав відео, що порушують правила, на свій альтернативний канал в YouTube — Der Fehlende Part.

RT постійно бреше

Google виразно описав ситуацію і пояснив свої дії: "RT DE було оголошено попередження щодо завантаження контенту, який порушує наші правила стосовно неправдивої інформації про Covid-19. Це призвело до призупинення їхніх прав на публікацію відео. Під час призупинення прав власники каналу намагалися обійти обмеження, використовуючи інший канал; в результаті обидва канали були закриті за порушення умов використання YouTube".

Очільниця RT Маргарита Симоньян бреше повсякчас, як тільки розкриває рот. Наприклад, вона збрехала агентству "РИА Новости", що чіткі правила YouTube "ніде не прописані". Брехня. Досить відкрити сторінку Google, який володіє відеохостингом YouTube, щоб у цьому переконатися. Тут дуже детально, в подробицях, з конкретними прикладами описано, що саме є неправдивою медичною інформацією про коронавірусну інфекцію.

Інший бік цієї історії — повне очманіння Кремля та його обслуги — МЗС, не кажучи вже про медійну челядь, усіх цих симоньян, соловйових тощо. Всі ці люди чомусь вважають, що американські приватні компанії, такі як Google, YouTube, Twitter або Facebook зобов'язані поширювати їхні брехливі повідомлення, причому зобов'язані створювати брехунам найбільш сприятливі умови просування. Наприклад, коли телеведучий Володимир Соловйов образився, що його випуски зникли з трендів YouTube, Роскомнагляд заступився і зажадав від YouTube, щоб випуски Соловйова не просто поширювалися, але й поширювалися як такий контент, який YouTube зобов'язаний просувати серед інших користувачів як пріоритетний.

Якісь дивні люди, що обслуговують російського диктатора, чомусь вирішили, що YouTube та Google їм щось винні

Тобто, 2005 року троє талановитих програмістів у Каліфорнії створили відеохостинг YouTube, який інша американська компанія Google купила в них за $1,56 млрд, і тепер багато мільйонів людей у всьому світі можуть цим винаходом користуватися, спілкуватися та дізнаватися щось нове. Але при цьому якісь дивні люди, що обслуговують російського диктатора, чомусь вирішили, що YouTube та Google їм щось винні.

У понеділок, 27 вересня відкрилася завершальна цього року сесія ПАРЄ. Російська делегація не приїхала, образившись на те, що росіянам, щепленим вітчизняною вакциною "Спутник V", дозволять тільки брати участь у засіданнях, а пересуватися можна тільки від готелю до зали засідань, а ось гуляти Страсбургом і шопитися не дозволять. Просто тому, що в Росії "Спутник" вважають вакциною, а в Європі цю речовину вакциною не визнають. На жаль, європейцям бракує такої ж принциповості в політиці. Наприклад, щодо депутатів Держдуми, які є народними обранцями ще меншою мірою, ніж "Спутник" — вакциною.

У Росії "Спутник" вважають вакциною, а в Європі цю речовину вакциною не визнають. На жаль, європейцям бракує такої ж принциповості в політиці. Наприклад, щодо депутатів Держдуми, які є народними обранцями ще меншою мірою, ніж "Спутник" — вакциною

Ось депутат українського парламенту Олексій Гончаренко та російський політик Володимир Кара-Мурза закликають ПАРЄ не підтверджувати повноваження російської делегації в січні 2022 року, але, схоже, обидва не вірять в успішність своїх закликів.

Поки дуже схоже на те, що Захід готовий проковтнути те, що відбувалося в Росії 17-19 вересня та визнати усіх цих 450 путінських призначенців депутатами, тобто представниками народу.

Причому, серед "депутатського" корпусу є персонажі, спілкування з якими стане непростим випробуванням для будь-якого нормального європейця або американця. Ось, наприклад Андрій Луговий, якого Володимир Жириновський укотре затягнув до Держдуми.

Нещодавно Європейський суд з прав людини розглянув позов вдови отруєного у Великій Британії колишнього співробітника ФСБ Литвиненка, визнав винною в цьому злочині Росію та присудив їй виплатити вдові 100 тисяч євро. У постанові на сайті ЄСПЛ йдеться, що було встановлено "наявність вагомих доказів" того, що до отруєння причетні двоє росіян — Андрій Луговий і Дмитро Ковтун. Суд вважає, що вони "діяли як агенти російської держави". А тепер отруйник Луговий, помахуючи свіженьким депутатським мандатом, весело називає рішення ЄСПЛ ідіотським.

До отруєння Литвиненка причетні двоє росіян — Андрій Луговий і Дмитро Ковтун. Суд вважає, що вони "діяли як агенти російської держави". А тепер отруйник Луговий, помахуючи свіженьким депутатським мандатом, весело називає рішення ЄСПЛ ідіотським

Або Марія Бутіна, яка відбула в американській в'язниці півтора роки за діяльність в якості незареєстрованого агента іноземного уряду на території США, а по суті була утриманкою, або тією, що мовою спецслужб називається "медовою пасткою", хоча прикметник "медова" щодо цієї пані вимовити досить складно.

Або Вассерман, який називає себе сталіністом, а насправді його голова містить химерну суміш найрізноманітнішого мракобісся, що тепер має всі шанси втілитися в закони.

Парламентарям Заходу тепер доведеться спілкуватися як із колегою з Євгенієм Поповим, який разом із Ольгою Скабєєвою веде одну з найбільш людиноненависницький програм у російському телевізорі. Якраз із поздоровлення Попова з обранням депутатом Держдуми почав свій дуже примітний виступ у програмі "60 хвилин" від 29 вересня лідер ЛДПР Жириновський.

У цьому виступі він зробив декілька важливих оголошень. По-перше, Жириновський прокоментував повідомлення про те, що турецька компанія "Байрактар" уклала договір з Міноборони України про постачання безпілотників. "Завод із виробництва "Байрактарів" буде побудований і тут же підірваний". Тобто повідомив про намір здійснити теракт. Потім додав, що "Байрактари" вибухатимуть у повітрі й летітимуть в інший бік.

Жириновський повідомив про намір здійснити теракт

По-друге, Жириновський заявив, що в усіх країнах потрібно виконувати гімн Росії і стояти струнко, коли йдуть російські дипломати та солдати. Крім того, він пояснив, як потрібно спілкуватися з Ердоганом, якого Жириновський назвав своїм давнім і щирим другом. Виявляється цей Ердоган нещодавно в приватній розмові повідомив йому, що він дуже хоче вступити до ШОС, і якщо його туди приймуть, він, Ердоган, негайно вийде з НАТО. Публічно звертаючись до свого турецького друга Ердогана, Жириновський обсипав його подарунками: "Хочеш частину Сирії — забирай! Хочеш Азербайджан — бери! Туркменію хочеш — будь ласка! Ми можемо створити нову державу: Росія — Туреччина — Іран! Європа заткнеться відразу!"

Коли я все це слухав, мене не покидало відчуття вторинності. Адже все це було написано 1834 року і в оригіналі звучало так: "Я открыл, что Китай и Испания совершенно одна и та же земля, и только по невежеству считают их за разные государства. Я советую всем нарочно написать на бумаге Испания, то и выйдет Китай".

Різниця між героєм Гоголівських "Записок божевільного" Оксентієм Івановичем Поприщиним і лідером ЛДПР в тому, що Поприщин не був лідером фракції в Держдумі, і його ідеї не засмічували мізки десятків мільйонів людей. Я це все до того, що потрібний санітарний кордон між мешканцями російської божевільні, його телевізором, депутатами та відносно нормальною частиною світу. Це навіть не питання політики, а, швидше, гігієни...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі