Провал "Динамо" у Мюнхені пояснити дуже легко

Вернидубу пощастило в Мадриді, але це не просто збіг обставин

Після поразки в Молдові Де Дзербі зробив висновки. Повернув Степаненка й це додало додаткового ресурсу в обороні. В матчі з "Інтером" тренер "Шахтаря" продемонстрував тактичну гнучкість: не закривався наглухо в обороні й різко контратакував. Часом, як у більшій частині другого тайму, донеччани володіли ініціативою. Гра була цікавою: могли виграти, могли й програти. Однак ця нічия набагато перспективніша від тієї, які були з "Інтером" за Каштру. Прогнозую, що в "Шахтарі" після певного періоду пошуку стався перелом у кращий бік. Далі команда лише прогресуватиме.

Вернидубу з "Шерифом" відверто пощастило в Мадриді. "Реал" повністю домінував, але програв. Мадридці 31 раз били по воротах проти 4 у гостей. Воротар "Шерифа" 12 разів рятував команду від пропущеного голу. Господарі провели 150 атак проти 10 у гостей. Мав місце колосальний збіг обставин. Однак є одне "але". Для "Шерифа" це вже друга перемога й пояснювати все збігом обставин не доводиться. Помітно, що Вернидуб налагодив дисципліну в команді, знайшов кожному гравцеві його місце на полі, заохочує ініціативу.

Боротьба в групі не закінчена. Якщо "Шахтар" гратиме так, як із "Інтером", то може поборотися за третє місце.

Маємо повну недалекоглядність власників українських клубів. Якщо найкращі українські фахівці – Ребров, Григорчук і Вернидуб - працюють за кордоном, то про які перспективи вітчизняного тренера в Україні можна говорити?

Сумно інше – маємо повну недалекоглядність власників українських клубів. Якщо найкращі українські фахівці – Ребров, Григорчук і Вернидуб - працюють за кордоном, то про які перспективи вітчизняного тренера в Україні можна говорити?

"Динамо" програло очікувано. Триває серія побиття українських команд, яку почала збірна у матчі з Англією на Євро. Тепер дійшли до клубного рівня. Найнеприємніше - ми поступаємося в атлетизмі. Раніше це був наш козир, тепер кияни програли всю боротьбу. На початку 2000-х ми почали копіювати іспанську модель підготовки. А Польща, Швейцарія, Данія пішли своїм шляхом. І рано чи пізно цей шлях приведе їх до успіху. Бо оригінал завжди кращий від копії. Ми ж, втративши в атлетизмі й швидкості, іспанської техніки так і не набули. Проблема глобальна, але її стало видно на рівні сьогоднішнього "Динамо".

Тому провал киян у Мюнхені закономірний.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі