Зеленського переконали йти на дострокові вибори

Шукають лояльного спікера

Давайте розберемось, що стоїть за публічною сваркою між Разумковим та Арахамією в ефірі "Свобода слова".

Кажуть, оточення президента остаточно переконало Зеленского найближчі пів року іти на дострокові президентські вибори. А за ними одразу провести дострокові парламентські.

Чому? Тому що на думку Єрмака енд Ко Зе-рейтинг ризикує найближчим часом почати різке падіння. І за два роки він може не переобратися.

Зе-рейтинг ризикує найближчим часом почати різке падіння

Але для дострокових президентських потрібно виконати дві умови: внести зміни до законодавства, які дозволять Зеленському у разі його добровільної відставки балотуватись; мати свого лояльного спікера. Чому? Бо згідно Конституції на час відсутності президента саме спікер керує країною. І якщо спікер не буде лояльним до президента, то можуть бути нюанси.

Наприклад, спікер може скасувати або відтермінувати проведення виборів. Або проти Зеленського порушать кримінальні справи. Або інші сценарії, які лишать Зеленського за бортом виборчих перегонів.

Тому вирішили терміново прибрати Разумкова. Тому шукають вірного та лояльного. А з цим проблеми. Голосів поки немає. Тому їх шукають. Тому Арахамія зустрічається із Коломойським. Тому Ахметов може отримати преференції в держбюджеті-2022

Тому уважно спостерігаємо чим завершиться внутрішня боротьба у Зе-команді. Її результат значною мірою впливатиме на подальші політичні процеси в країні.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі