З кроликом і білими грибами. Як приготувати лазанью

Для тіста використовуйте яйця з максимально жовтим жовтком

Основні інгредієнти - кролик (можна замінити на курку), білі гриби, моцарелла (або буррата), пармезан.

На 4 порції знадобиться:

моцарела - 250 г;

смажені білі гриби - 250 г;

рагу з кролика – 600 г;

пармезан - 50 г;

олія - за смаком;

часник - за смаком;

масло - за смаком;

петрушка - за смаком;

соус бешамель - 500 г.

Для тіста:

борошно семола - 300 г;

яйця - 150 г;

Для соусу бешамель:

борошно - 40 г;

молоко - 350 мл;

масло - 50 г;

вершки -150 мл;

мускатний горіх, сіль - за смаком.

Приготування:

Готуємо тісто. Перемішайте яйця виделкою. Борошно насипте в миску, туди ж влийте яйця. Розчепіреними пальцями просто досить швидко перемішайте суміш, не замішуючи. Коли утворюються маленькі однорідні грудочки, зберіть тісто в грудку, помісіть трохи і залиште на 30 хвилин в холодильнику. Обов'язково в пакеті або в плівці, тісто швидко завітрюється. Через півгодини приступаємо до розкачування - тут не обійтися без машинки, зазвичай використовують ручну. Якщо хочете експериментувати з текстурою, беріть тільки жовтки, і використовуйте яйця з максимально жовтим жовтком - щоб паста була приємного кольору.

Готуємо рагу. Обсмажуємо великі шматки кролика. Додаємо обсмажену цибулю, свіжий чебрець, розмарин, сіль і перець, трохи бульйону і білого вина і томимо на слабкому вогні 1,5-2 години. Даємо охолонути і розбираємо, відокремлюючи кістки і м'якоть, тобто рвемо на невеликі шматочки. Рідину, що залишилася, можна добре уварити і додати до шматочків кролика.

Білі гриби обсмажити на олії до рум'яного кольору, додаємо дрібно нарізаний часник, вершкове масло і нарізану петрушку, після чого обсмажуємо ще з хвилину, приправляємо сіллю.

Готуємо соус бешамель - тут він буде трохи рідкішим, ніж класичний.

Тісто на пасту розкачуємо товщиною 1 мм і вирізаємо за формою, в якій плануємо запікати лазанью, відступаючи на 1 см з кожного боку. Я використовую форму 25×25 см (ви можете використовувати будь-яку іншу), значить, мені необхідно вирізати пласт 23×23 см, тому що тісто розварюється, тобто збільшується. Варимо в підсоленій киплячій воді буквально 30 секунд. Дістаємо тісто з допомогою шумівки і відразу ж опускаємо його в крижану воду, щоб зупинити процес приготування і уникнути злипання шарів. Приступаємо до збирання.

При подачі можна полити оливковою олією, посипати петрушкою, чебрецем чи навіть свіжим майораном

Змащуємо форму вершковим маслом. Викладаємо на дно лист тіста, на нього кладемо шар з кролика і половину попередньо нарізаної моцарели. Знову шар тіста, бешамель, білі гриби. Повторюємо кролика і моцарелу. Потім знову тісто, соус і зверху пармезан.

Запікати лазанью потрібно при температурі 200 градусів 15-17 хвилин, до красивої рум'яної скоринки. І можна ще перевірити температуру всередині - вістря ножа потримати 5 секунд, а потім торкнутися пальцями.

При подачі можна полити оливковою олією, посипати петрушкою, чебрецем чи навіть свіжим майораном.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі