Збірної Петракова поки немає

Ключовою буде роль Шовковського

Оцінюючи результат матчу Україна – Франція, треба враховувати, що гості грали не оптимальним складом. Найкращі гравці команди Дідьє Дешама діють на рівні автоматизму. Без Мбаппе, Канте, Бензема у "старті" команда стала слабшою.

З точки зору турнірної таблиці, нічия не влаштовувала жодну із команд. Але по ходу гри нічийний результат став прийнятним. Франція зберегла своє беззаперечне лідерство, а Україна продовжила боротьбу за друге місце. Нічийний результат справедливий. Якби Діабі забив у другому таймі, то перемога гостей була б не зовсім логічна.

Нічийний результат справедливий

З командами рівня Франції всі грають дуже дисципліновано, зібрано. Тільки так можна досягти результату. Україна з цим впоралася. Суперник не мав багато моментів біля воріт Пятова. Не сподобалося, що не було напрацювань при виході в карний майданчик суперника. Команда Олександра Петракова просто не знала, як наближатися до воріт французів. Декілька раз вийшло, але це не система. Не було прискорення та дій в останній фазі атаки. Не вистачало взаємодії гравців. Рішення були передбачувані та очікувані.

Я поки ще не бачу команди Петракова. Зараз збірна грає в те, що було за Андрія Шевченка. Схема гри у три захисники також використовувалася попереднім наставником, хоч не була основною.

Збірна України без Олександра Зінченка почала грати вертикальніше. Тренер збірної може вимагати від гравця бути трохи іншим, ніж у клубі. Я не думаю, що Зінченко відмовився від нової ролі. Він здатен реалізувати будь-яку тренерську ідею. Головне, щоб вона була.

Шапаренко починає звикати до керування грою

Микола Шапаренко не боїться ініціативи. Декілька разів пройшов двох-трьох гравців суперника. Футболіст "Динамо" починає відчувати свої можливості, звикати до керування грою. Буде цікаво, як він себе проявить в Лізі чемпіонів.

Андрій Ярмоленко нині лідер збірної. Він досяг футбольної зрілості. Майже у 32 роки витримав два матчі. Весь креатив йде через нього.

9 жовтня гратимемо у Фінляндії. Україна зможе стати сильнішою за цей час. Важливо зберегти розвиток гравців після зміни тренера. Цим містком має стати Олександр Шовковський. Він працював у команді Шевченка і має передати напрацювання попереднього штабу. Якщо збірна відмовиться від гри у футбол та "зачинятиметься" біля своїх воріт, то нічого хорошого її не чекає.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі