Наші футболісти не встигли вивчити Казахстан

Забарний та Зінченко створили проблеми, найкращий – Ярмоленко

Після вчорашньої несподіваної нічиї Франції з Боснією Україна залишається в грі. Бо, як виявилося проблеми маємо не тільки ми, а й французи. В інших групах Нідерланди нічого не змогли зробити з Норвегією, а Португалія лише на шостій доданій хвилині вирвала перемогу в Ірландії.

Природа наших проблем – виконавська майстерність гравців. Бо окрім командної тактики існує і виконавська. Розставити правильно фігури на полі важливо, але ще більш важливою є їхня здатність взаємодіяти.

Інша проблема – мало часу на вивчення суперника. Ніхто в нашій команді не знав, що Валіуллін має робочу ногу ліву й під праву не скидає й не обробляє. Зупинився в своєму рості Забарний, який легко пускає швидкісних суперників собі за спину. Караваєв двічі дає пробити, П'ятов двічі пропускає в ближній кут.

У випадку з голкіпером – це банальний брак ігрової практики. Свого часу так на Кубку світу-86 помилився Баль, а за чотири роки в Італії – Хідіятуллін.

У випадку з П'ятовим – це банальний брак ігрової практики. Свого часу так на Кубку світу-86 помилився Баль, а за чотири роки в Італії – Хідіятуллін

Колись Моуріньйо почав підпускати юного Варана в лінію оборони "Реала". І той, фактично, сплавив тренера своїми помилками. Це вікова особливість. Якщо воротар має своє пропустити, то захисник – припуститися результативних помилок. Що і маємо у випадку із Забарним. Він не готовий грати за збірну в таких відповідальних матчах. Те саме можна сказати і про Миколенка.

Інша проблема в Зінченка. Гравець є невеличкою частиною в системі "Манчестер Сіті" Хосепа Гвардіоли. Однак проєктує назву клубу і прізвище тренера на збірну. Хоча він є гвинтиком у "Сіті" й мало чим відрізняється від гвинтика в збірній. Тому проєкція на збірну не надто доречна. Зінченко добре грає після порції критики. На Євро-2020 після Австрії він видав чудову гру зі Швецією, а тепер знову заспокоївся. Олександру треба дорослішати і в житті, і в грі.

Єдиний, хто порадував у цій грі – Ярмоленко. Андрій був лідером на будь-якій позиції. Саме від нього залежить нині наша гра. Погано, що не грає в клубі. Агенти запропонували футболісту не той чемпіонат. Йому більше б підійшов іспанський.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі