Арестович – блазень при дворі Зеленського

Дописи у соцмережах чи заяви цього персонажа під час теледискусій часто здіймають купу емоцій

Ось він послав на три літери користувача фейсбуку, що попросив його писати українською. Ось намагається публічно принизити опонентку-жінку. Називає "репресивним" щодо російської українське мовне законодавство. На прокремлівському телеканалі "Наш" звинувачує канцлерку Німеччини Анґелу Меркель у "зраді України". Останніми днями на кількох ефірах пригрозив уже всьому Заходу розворотом України до Сходу. До Китаю, В'єтнаму, Туреччини, арабських країн. Мовляв, західні держави "зливають" Україну задля нормалізації відносин із РФ – то начувайтеся.

Сексизм, нецензурна лайка, малоінтелектуальні думки з претензією на оригінальність – і водночас заяви рівня президента чи принаймні міністрів. Хто такий Арестович, аби розвертати Україну в ту чи іншу сторону? Він усього позаштатний радник керівника ОП Єрмака та речник української делегації в Тристоронній контактній групі у Мінську. Людина, яка не ухвалює рішень. Його основна робота - передавати новини з ТКГ та ретранслювати позицію її учасників. Щоправда, якраз про це щось почути від нього можна найменше.

Його основна робота - передавати новини з ТКГ та ретранслювати позицію її учасників. Щоправда, якраз про це щось почути від нього можна найменше

Однак не варто щоразу братися за голову від того, що Арестович то публічно матюкається або когось ображає, то починає бути "речником" всієї України і говорити від її імені – не маючи насправді стосунку до серйозних державних питань. При правлячих дворах здавна були блазні, котрим дозволяли дуже багато. Верзти будь-що, обзивати будь-кого, втнути щось неординарне.

От кимось таким виглядає Арестович при адміністрації Зеленського. Треба розуміти, що його витівки та словесні подвиги всіх там влаштовують, адже залишаються безкарними. Швидше за все, навіть подобаються правителям – все як в давнину.

Анатолій Марциновський, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі