Немає сенсу читати статті диктаторів, які затримались при владі

Після тривалого перебування на найвищій державній посаді відбувається незворотна деструкція особистості

У політичній кримінології давно досліджується така категорія політичних злочинців, як "особи, наділені найвищою державною владою".

Свого часу, коли я писала дисертацію по політичній злочинності, вивчала ці дослідження.

Так от, два президентських терміни - це не просто так. Річ у тому, що найвища політична влада після двох термінів справляє руйнівний вплив на особу, наділену цією владою, і збільшує ймовірність вчинення політичних злочинів.

Два терміни - це оптимальний строк, коли людина здатна повноцінно працювати на державу і суспільство. Звісно, це не абсолют і не золотий стандарт. Приміром, Уго Чавес, який президентським літаком возив дружині йогурти, ламається та розбещується значно раніше. Хочеться, звісно, згадати і Януковича. Але його особистість була зруйнована кримінальною субкультурою задовго до державних посад, тому - це інша історія.

Два терміни - це оптимальний строк, коли людина здатна повноцінно працювати на державу і суспільство

Тож, після тривалого перебування (більше 10 років) на найвищій державній посаді у більшості випадків відбувається незворотна деструкція особистості. По суті, залишається обгортка, а наповнення набуває геть інших рис. І якщо людина продовжує перебувати на посаді, то у своїх проявах стає небезпечною для держави, а іноді і для світу.

Найчастіше така особа під час здійснення владних повноважень втрачає здатність до критичного мислення, неадекватно сприймає себе і своє місце в історії, нехтує соціальними та етичними нормами, втрачає здатність передбачати наслідок своїх дій, набуває стійких проявів манії величі тощо.

Власне, тому читати статті (президент Росії Володимир Путін написав статтю про історію України. - Gazeta.ua) обгортки, яка залишилась від людини, але все ще перебуває при владі - немає сенсу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі