Російський бізнес в Україні "мітить" територію. Гроші є лише бонусом

Компанії - емісари "русского мира", як і маскульт, спорт чи церква

Автозаправки Glusco сьогодні пробували відновити свою повноцінну роботу. Йдеться про мережу так званих медведчуківських АЗС. Менеджмент пояснює це технічною перевіркою обладнання. Одним словом, ніхто не збирається згортатися.

Російський бізнес на території ворожих країн повинен працювати, навіть якщо буде повністю збитковим. Російські компанії є емісарами "русского мира", як і маскульт, спорт чи церква. Вони опановують простір, "мітять" територію, а зароблені гроші є лише бонусом.

Опановують простір, "мітять" територію, а зароблені гроші є лише бонусом

Кілька років тому, здається, Михайло Гончар писав про вказівку Кремля, відповідно до якої російські олігархи мають цілеспрямовано скуповувати активи за межами Росії. І це не економічна, а політична стратегія.

Як приклад інша мережа АЗС під назвою Аmic (до війни "Лукойл"). Фахівці розповідають, що на цих автозаправках жахливо впали проливи пального. Це триває роками. Про прибутковість мережі в Україні й мови бути не може, але вони працюють. Менеджмент мережі не продає заправки, навіть коли надходять дуже вигідні пропозиції.

Збиткові і загрожені російські активи в Україні не продаються. Бо це не бізнес, це геополітика.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі