Заливаємо борщ у ароматний глечик з житнього хліба. Печемо теж власноруч

Виходить просто неймовірно атмосферно та смачно

Можна годинами дивитися на вогонь чи море, слухати ліс та спів пташок, а ще – смакувати борщ. Я можу не лише їсти його кілька разів на тиждень, а ще й говорити про нього годинами. Бо борщ – багатогранна страва. Навіть якщо готуєш його постійно за одним рецептом – кожного разу може вийти зовсім інший смак. Про рецепти борщу, які я назбирав, подорожуючи різними регіонами України, зняли ціле кіно – і навіть цього буде замало, щоб показати всі рецепти. Хочеться скуштувати всі борщі – пісний борщ Полісся, борщ із грушами, борщ із медом. Всі готують його якось по-особливому. Хтось додає квасолю, хтось – ні, хтось рубає буряк брусочками, а хтось тре. Є навіть борщ із рибою. Коротше кажучи, кожен рецепт борщу особливий та унікальний і точно можна сказати, що якогось стандартного загальновизнаного рецепту просто не існує, бо в кожної української родини є свій.

Цього разу я вирішив зробити святкову подачу борщу. А що може бути красивішим за борщ у ароматному житньому хлібі. Тож пропоную готувати саме так. І хліб теж випечемо власноруч. Виходить просто неймовірно атмосферно та смачно!

Інгредієнти:

Для хліба:

200 г житнього борошна

500 г пшеничного борошна

24 г дріжджів (живих)

2 ст. л. цукру

20 г сухої ромашки

4 ст. л. соняшникової олії

1 ч. л. солі

500 мл води

Для борщу:

300 г свинячих реберець

1 буряк

1 морква

2 цибулини

4 картоплі

150 г баклажана

150 г капусти

150 г квасолі (попередньо замоченою)

3 зубчики часнику

2 ст. л. томатної пасти

2 ст. л. соняшникової олії

1 ст. л. цукру

2 лаврові листки

3 вялених груші

3 л води

за смаком сіль, перець духмяний

Приготування:

Підготуйте все для засмажки. Запечіть цілий буряк у духовці протягом 1,5 годин, дістаньте та залиште остигнути. Очистіть від шкірки та наріжте тонкою соломкою або натріть на великій тертці. Натріть моркву на велику тертку. Цибулю (2 шт.) наріжте маленькими кубиками, такими ж кубиками наріжте баклажан. Замочіть у холодній воді 150 г квасолі на 1 годину. На розігрітій пательні обсмажте цибулю і моркву протягом 2-3 хвилин. Додайте 150 г баклажана, буряк і тушкуйте ще 2 хвилини. Додайте 2 ст. л. томатної пасти, 1 ст. л. цукру і тушкуйте 2 хвилини.

Запечіть 300 г свинячих реберець із сіллю, 2 лавровими листами, 1 зубчиком часнику, духмяним перцем за температури 180 градусів протягом 20 хвилин. Дістаньте запечені реберця, охолодіть та наріжте на шматочки. Картоплю (4 шт.) почистіть та поріжте середніми кубиками. Покладіть картоплю, запечені реберця та 3 в'ялені груші у каструлю, залийте 3 л води та доведіть до кипіння. На невеликому вогні варіть бульйон протягом 5 хвилин.

Додайте овочеву засмажку та квасолю і варіть борщ ще 5-7 хвилин.

Додайте тонко нашинковану капусту (150 г) та варіть протягом 15 хвилин. На завершення додайте сіль та перець до смаку, а в наприкінці — розчавлений часник (2 зубчики).

Для хліба необхідно приготувати опару. Я взяв чверть від зазначених інгредієнтів для тіста і зробив один невеликий хліб. У 500 мл теплої води розчиніть 24 г живих дріжджів та додайте 2 ст. л. цукру. Перемішайте та лишіть на 15 хвилин, аби дріжджі почали діяти та утворили пінну шапочку на поверхні. Змішайте сухі інгредієнти: 500 г пшеничного та 200 г житнього борошна, 1 ч. л. солі, 20 г сухої ромашки. У суху суміш додайте 2 ст. л. олії та опару.

Добре перемішайте та сформуйте з тіста кульку. Залиште тісто підходити на 50 хвилин.

Коли тісто підійде, візьміть форму, в якій будете запікати хліб та змастіть олією.

Сформуйте хлібину та покладіть у форму для запікання.

Випікайте житній хліб у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 1 години.

Дістаньте готовий хліб з печі, зріжте верхню частину. Вийміть серединку та сформуйте таким чином з нього глечик.

Залийте готовий борщ у ароматний глечик з хліба.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі