Не факт, що бій між Джошуа і Усиком відбудеться

Британцеві поєдинок невигідний

Кілька днів тому Всесвітня боксерська організація (WBO) санкціонувала бій між чемпіоном світу у надважкій вазі за трьома версіями Ентоні Джошуа та колишнім абсолютним чемпіоном світу у першій важкій вазі Олександром Усиком. Це сталося невдовзі після того, як суд зобов'язав чемпіона WBC Тайсона Ф'юрі втретє зустрітися з Деонтеєм Вайлдером - в контракті на їхній другий бій була передбачена опція реваншу. Відтак були зірвані домовленості про проведення двох боїв між Тайсоном Ф'юрі та Ентоні Джошуа. Перший - за звання абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі - був запланований на 14 серпня в Саудівській Аравії.

Усик є кандидатом-фаворитом для наступного поєдинку Джошуа. Але далеко не факт, що після майже дворічного перебування у статусі обов'язкового претендента на титул WBO він таки отримає бій із зірковим британцем. Для Джошуа та його промоутера Едді Хірна такий поєдинок не є комерційно привабливим. Небезпека бути перебоксованим українцем - чимала. Тож Джошуа ризикує втратити шанс на проведення в кінці року мегагрошового бою проти Ф'юрі. І це спонукає британців розглядати інші, безпечніші та фінансово вигідніші, варіанти для серпневого бою Джошуа.

Небезпека бути перебоксованим українцем - чимала. Тож Джошуа ризикує втратити шанс на проведення в кінці року мегагрошового бою проти Ф'юрі

Для поєдинку у США це може бути третя зустріч з Енді Руїсом-молодшим - у їхньому суперництві нині нічия. Або із кубинським ветераном 42-річним Луїсом Ортісом, який попри дві поразки від Деонтея Вайлдера, все ще перебуває в топі. Для бою у Великій Британії підійде матч-реванш проти місцевого топа Ділліана Вайта. Але зупинка на одному з цих варіантів автоматично означатиме втрату Ентоні Джошуа титулу WBO. Тоді Усик майже напевно посперечається за вакантний пояс із іншим британцем, не таким популярним і зірковим, але величезним і голодним до перемог - Джо Джойсом.

WBO дала командам Джошуа і Усика 10 днів, щоб домовитись про проведення бою. Залишилось менше тижня. Якщо переговори не дадуть результату, будуть призначені промоутерські торги за право організувати чемпіонський бій. Це ще затягнеться на певний час. Він найбільше потрібен Едді Хірну. Звісно, для пошуку оптимального рішення для свого головного підопічного - Ентоні Джошуа. І Олександр Усик, співпромоутером якого теж є Хірн, змушений в цій ситуації лише очікувати з надією, що кон'юнктура складеться привабливо для нього.

Звичайно, "ЕйДжей" в останню чергу хоче битися з Усиком. Але втрата без бою титулу WBO є вагомим аргументом для того щоб він погодився на зустріч з українцем, обоє олімпійські чемпіони, до речі. Та чи буде цей аргумент найвагомішим - питання.

Втрата без бою титулу WBO є вагомим аргументом для того щоб він погодився на зустріч з українцем

Якщо Усику та його команді все ж вдасться добитися проведення великого для них мегафайту з Джошуа за три титули, а він, найімовірніше, може пройти в кінці серпня у Лондоні, - це ще раз підтвердить, яким щасливчиком в профі-боксі є уродженець Криму. Він в "турборежимі" завдяки сприятливому збігу обставин - проведенню в його ваговій категорії Всесвітньої боксерської суперсерії з усіма чотирма повноцінними поясами на кону - став абсолютом в крузервейті, а тепер - в разі перемоги над Джошуа - буде за крок-два - від аналогічного досягнення в хевівейті.

Василь Танкевич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі