Вівсяне печиво з трьох видів борошна виходить неймовірно смачним

Процес приготування сподобається дітям

Вівсяне печиво знайоме всім ще з дитинства. Хтось наминав його просто так, хтось запивав молоком чи ароматним чаєм, але любили його майже всі. От я і подумав, а чому б не пригадати цей чарівний смак та не приготувати вівсяне печиво вдома. Але я ще трохи вдосконалив рецепт та додав до пшеничного борошна та вівсяних пластівців житнє борошно. Воно багате на вітаміни групи В, а також містить клітковину, що позитивно впливає на обмін речовин. Та й взагалі випічка з трьох видів борошна виходить напрочуд багатою смаками.

За приготуванням такого печива можна чудово провести час разом із дітьми. Особливо їм має сподобатися процес вирізання печива формочками та прикрашання. Тож обирайте час та насолоджуйтеся ароматами домашньої випічки та смаком неймовірно смачного печива.

Інгредієнти:

150 г житнього борошна

150 г пшеничного борошна

220 г вівсяних пластівців

200 г цукру

250 г вершкового масла (розм`якшеного)

1 яйце

1 ч. л. розпушувача

50 г родзинок

1 ч. л. кориці

3 ст. л. крижаної води (якщо знадобиться)

цукрові кольорові олівці (для декору)

цукрова посипка (для декору)

Приготування:

Підготуйте всі інгредієнти для приготування вівсяного печива з родзинками. Розігрійте духовку до 180 градусів у режимі конвекції.

Перебийте 220 г вівсяних пластівців в чаші блендера. Змішайте їх у великій мисці зі 150 г пшеничного борошна, 150 г житнього борошна, 200 г цукру, 1 ч. л. розпушувача, 50 г родзинок, 1 ч. л. кориці і 250 г м'якого вершкового масла.

Вбийте в тісто з іншими інгредієнтами 1 яйце і добре перемішайте.

Замісіть однорідне тісто і сформуйте з нього кулю. Якщо тісто виходить сухим, додайте 3 ст. л. крижаної води.

На дошці або кухонній поверхні розкачайте тісто в тонкий пласт.

Візьміть ваші улюблені формочки і виріжте печиво. Якщо у вас немає формочок, візьміть просто склянку і виріжте з тіста кружечки.

Застеліть деко пергаментом і викладіть сформоване печиво. Випікайте вівсяне печиво в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин. Готове печиво прикрасьте будь-яким способом, який вам подобається. Я використовував цукрову посипку і цукрові кольорові олівці.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі