Шановні "борці з олігархами", не плодіть закони, які нічого не змінять

У нас уже є антимонопольне і антикорупційне законодавство. Треба лише, щоб воно запрацювало

Шановні "борці з олігархами" у владі!

Залиште, будь ласка, функцію перерахунку олігархів "Форбсу", НВ та іншим виданням, які то люблять і вміють робити! Не плодіть закони, які нічого не змінять!

Секретар РНБО Олексій Данілов дуже точно описав пекельне коло проблем, яке потрібно розірвати: "Олігархи – Монополії – Корупція". Коло це легко розривається, якщо по-справжньому ослабити будь-яку із трьох ланок. Якщо ж бомбити лише формально усі три ланки, то результату не буде.

У нас на законодавчому рівні є усе для того, щоб почати розрив того пекельного кола: антимонопольне законодавство, антикорупційне законодавство. Але, по факту, ні антимонопольні, ні антикорупційні органи у нас не працюють ефективно. Тож давайте зробимо все, щоб вони запрацювали. Призначте ефективних та незаангажованих людей в АМКУ. Призначте нарешті незаангажованого антикорупційного прокурора і не заважайте роботі НАБУ, САП і ВАКС. І тоді проблема, яку описав Данілов, вирішиться. Ці призначення потрібні не умовному МВФ, вони потрібні усьому українському народу. Потрібні владі, якщо вона хоче досягти реального результату з деолігархізації.

Уявіть, скільки олігархів доведуть, що вони не є олігархами. Навіть якщо критерії олігарховості будуть писати спеціально під них

Прописати формальні ознаки олігархів – це не спрацює. Формальні критерії легко обходяться за наявності креативу та фінансового ресурсу – спитайте у будь-якого регуляторного органу. Спитайте, наприклад, скільки монополістів домоглися визнання того, що вони не є монополістами. А тепер уявіть, скільки олігархів доведуть, що вони не є олігархами. Навіть якщо критерії олігарховості будуть писати спеціально під них. У сухому залишку, ми опинимося у ситуації, коли олігархом визнають умовного Томаша Фіалу (генеральний директор інвестиційної компанії "Dragon Capital". - Gazeta.ua) у якого є бізнес, кілька газет/журналів/радіоканалів та кілька колишніх співробітників у різних органах влади.

Якщо ви просто додасте до неефективної роботи АМКУ і антикорупційних органів ще й непрацюючу "антиолігархічну інфраструктуру" – то нічого не вийде. Уся ланка збережеться, як вона зберігається протягом останніх 30 років.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі