Лавров знову кахикає. Замість матюків тепер шизофренія

Росіян закликав тугіше затягнути паски і дивитися телевізор

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров дав велике інтерв'ю Дмитрові Кисельову, в якому повідомив, що "для президента України Зеленського головне, — це утриматися при владі". Кінець цитати. Ще раз. Повільно. Це каже міністр тієї країни, в якій президент Путін прийшов до влади в той час, коли президентом України був Кучма, потім його змінив Ющенко, якого змінив Янукович, потім був в.о. президента Турчинов, потім Порошенко і ось тепер — Зеленський. Тобто 6-й президент України "утримується при владі", поки в Росії богом даний самодержець владу від себе відпихає, а вона, осоружна, все ніяк від нього не відстає.

Фірмовий кашель Лаврова в інтерв'ю Кисельову набув нових інтонацій: замість матюків Сергій Вікторович тепер кахикає психіатричними термінами. Точніше, одним терміном — шизофренія. Цю хворобу Лавров тепер виявляє скрізь. Куди не ткни скрізь шизофренія — у США, Болгарії, Чехії, — скрізь суцільні шизофреніки.

Лавров перемкнувся на нове захоплююче заняття — складає список "недружніх держав"

Оскільки російських дипломатів, співробітників відомства Лаврова масово виганяють звідусіль, і тому займатися дипломатією як нормальним предметом діяльності зовнішньополітичного міністерства Сергію Вікторовичу стало скрутно, він перемкнувся на нове захоплююче заняття — складає список "недружніх держав". Узагалі до цього "недружнього" списку могли б потрапити відразу всі країни за винятком Білорусі, Венесуели та КНДР. Можна ще записати в "дружні країни" Абхазію з Південною Осетією, плюс ДНР і ЛНР, але вони вже геть не вписуються у відомство Лаврова, будучи, швидше, придатками Міноборони, МВС і ФСБ.

Судячи з інтерв'ю Кисельову настрій у Лаврова нині поганий. І це з'ясовно. Планета поводиться паскудно. Країни світу немов змовилися засмучувати Сергія Вікторовича. Велика Британія — "згасаюча держава", якісь "острови в Північному морі з туманними перспективами". У чехів "повний різнобій усередині країни". Ну, і знову-таки, шизофренія. Втім, вона скрізь, окрім, звичайно, Росії.

Планета поводиться паскудно. Країни світу немов змовилися засмучувати Сергія Вікторовича

Але й у Росії все також не слава богу. Є ще зрадники, які пишуть у своїх опозиційних газетках, що "якби ми не сперечалися із Заходом, у нас зараз був би пармезан і ще багато всілякого, чого нам так бракує, а ось із якихось причин закрили закупівлю продовольства на Заході.., припинили закуповувати продовольство, стали займатися імпортозаміщенням, продукти подорожчали". Дуже ці пармезаношанувальники засмутили Лаврова, особливо їхній "вузький, однобокий погляд виключно з позиції благополуччя, вибір між телевізором і холодильником".

"Ті, хто просувають такі філософські підходи... не те, що не розуміють наш генетичний код, вони намагаються його всіляко підривати. Тому що окрім бажання жити добре, жити сито, бути впевненим за своїх дітей, друзів, рідних, у нашій країні не меншу роль у всьому тому, що ми робили за усю нашу тисячолітню історію, завжди грало почуття національної гідності", — довірчо пояснював Лавров Кисельову, і той, ви знаєте, з ним повністю погоджувався.

Гадаю, ми всі маємо бути вдячні Сергію Лаврову за зрозумілий опис того, що є російським "генетичним кодом" у розумінні тих, хто править Росією. Це вибір на користь патріотичного телевізора в його війні на знищення проти зрадницького та ворожого нам холодильника, в надрах якого можуть ховатися ненависний російським патріотам пармезан і його спільник хамон.

Російський "генетичний код" у розумінні тих, хто править Росією - це вибір на користь патріотичного телевізора в його війні на знищення проти зрадницького та ворожого нам холодильника, в надрах якого можуть ховатися ненависний російським патріотам пармезан і його спільник хамон

Цей заклик Лаврова до громадян Росії тугіше затягнути паски та дивитися телевізор, не турбуючи порожній холодильник, виглядає особливо переконливо на фоні щойно обнародуваної доповіді Фонду боротьби з корупцією про зарплати співробітників телеканалу RT, що працюють у спеціальному підрозділі, створеному виключно для виливання помиїв на російську опозицію в цілому та головним чином на Навального.

Вони — справжні бійці невидимого фронту. Їх мало хто знає. Вони практично нічого не роблять. Просто зрідка пишуть гидоти про Навального, які ніхто не читає. І при цьому їхні зарплати на порядок, а то й у десятки разів вищі зарплат лікарів, учителів, учених і навіть космонавтів. Їх усіх об'єднує те, що до RT кожен із них працював у ЗМІ, що в тій чи іншій мірі вважається незалежним і навіть опозиційним. Тобто, всі вони є перебіжчиками, а точніше, зрадниками. Віталій Серуканов працював у ФБК Навального, а тепер за те, що каже гидоти про нього, отримує 754 тис. рублів (понад $10 тисяч) на місяць. Леся Рябцева, що була помічницею головреда "Эхо Москвы", вславилася феєричним хамством і фантастичним неуцтвом (стверджувала, що в Росії живе 8 млн людей), тепер за набір лайки на адресу Навального, який ніхто не читає, їй платять близько $5 тисяч на місяць. За ті ж $5 тисяч на місяць бреше на RT Катерина Винокурова, що раніше працювала в незалежному виданні Znak.com...

Зарплати співробітників телеканалу RT на порядок, а то й у десятки разів вищі зарплат лікарів, учителів, учених і навіть космонавтів

На відміну від компанії нероб із RT, яким Маргарита Симоньян платить тільки за сам факт зради, співробітники федеральних каналів викладаються по повній, вивергаючи брехню та ненависть у промислових масштабах. У програмі "60 хвилин" від 28 квітня обговорювали подію воістину космічного значення. У Польщі на чемпіонаті світу з шашок зі столу прибрали російський прапор. Російська шашкістка Тамара Тансиккужина провела триколор поглядом і продовжила гру. Росіянка достеменно знала, що цього прапора не повинно було бути на столі з самого початку, оскільки через санкції Всесвітнього допінгового агентства WADA російські спортсмени на чемпіонатах світу й Олімпійських іграх упродовж двох років не можуть виступати під національним прапором. Польські організатори турніру вирішили піти назустріч росіянам, усупереч рішенню WADA дозволили Тансиккужиній тримати триколор на столі, і були змушені його прибрати тільки після дзвінка керівництва WADA. Епізод, звичайно, неприємний, але, зважаючи на те, що Росія погодилася з санкціями, особливо обурюватися було б дивно. Але не такі мешканці російського телевізора.

Після того, як епізод із винесенням російського прапора показали на екрані в студії "60 хвилин" уп'яте, погляд "експерта" Ігоря Коротченка сповнився холодної люті, а в голосі зазвучав метал і звуки прийдешніх смертельних битв: "Образа прапора — ця образа держави. 1812 року до нас прийшла вся об'єднана Європа з Наполеоном. У 1941-му об'єднана Європа прийшла до нас із Гітлером. Ми пам'ятаємо, чим це закінчилося. Настав час, коли казатимуть не міністр оборони, а верховний головнокомандувач, міністр оборони і начальник генштабу. В нас тепер розв'язані руки для будь-яких силових методів".

Зажадавши негайно почати третю світову через те, що на чемпіонаті з шашок виконали вимогу WADA, "експерт" Коротченко трохи подумав і вигукнув ще одне гасло: "Фашистська Україна не має права на існування!"

Повне ігнорування — єдино правильна лінія поведінки щодо російського телебачення й усіх його мешканців разом із Лавровим

А ось із цим у російському телевізорі всі завжди були згодні. "Ми, російські люди, взагалі повинні з ними зустрічатися"? — поставила риторичне запитання Скабєєва. Після чого звернула погляд у стелю та поставила ще одне запитання, адресоване, судячи з усього, всесвіту: "Що ж нам, російським людям, зробити, щоб вони відстали?!" Ні всесвіт, ні студійна стеля відповіді Скабєєвій не дали, вважаючи, ймовірно, що з цією пані краще не зв'язуватися. І це повне ігнорування — єдино правильна лінія поведінки щодо російського телебачення й усіх його мешканців разом із Лавровим, що повсякчас кахикає, а також усієї решти кремлівської обслуги.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі