Правильний сніданок допоможе уповільнити старіння

Місце справжньої сили - у нас самих

Ви знаєте, де справжнє місце сили?

От ми шукаємо місця сили, кудись літаємо і піднімаємося на вершини. Це дуже приємно і справді круто. Але місце справжньої сили - у нас самих.

Це не виснажені, наповнені молекулярним мотлохом клітини, не пошкоджені нервові волокна, не наповнені жиром клітини печінки, не обліплені цукром еритроцити, не склеєні глікацією білки, а здорові клітини та добре працюючий міжклітинний матрикс (простір, в якому знаходяться клітини).

Звісно, роки беруть своє, точніше, потрохи руйнують наше тіло, що б ми не робили, проте краще не прискорювати цей процес.

Гіпократ гарно сказав: "Нехай їжа буде твоїми ліками". Тому непогано, якщо кожна їжа нестиме щось корисне.

Добре, коли користі буде відразу багато різної:

- клітковина, яка має "детокс"-ефект - зв'язує токсини, стимулює моторику кишечника і зменшує шанс потрапляння цих токсинів у кров і включення у метаболізм.

Клітковина має "детокс"-ефект

- рослинні пігменти, які інактивуватимуть шкідливі молекули, зменшуватимуть руйнування клітин та клітинних структур.

- вітаміни та вітаміноподібні сполуки, які спрямовуватимуть обмін речовин у здоровий напрямок.

- корисні жири, і не лише олії, а і насичені, які включатимуться у клітинні мембрани, роблячи їх стійкими до проникнення різних непрошених гостей, таких як віруси або токсини.

- білки, наповнені незамінними амінокислотами, які включаються в синтез гормонів, нейромедіаторів, ферментів, імунних клітин, заміну старих клітин на нові.

Тому, на перший погляд, такий сніданок - це лише сніданок, де яйце і ваші коментарі на зразок: "Купа трави, мій чоловік таке не їстиме, йому м'ясо подавай", "А де білок, чому так мало білка?". А от з точки зору біохімії, це купа корисностей: бетаїн з буряка, бета-каротин з моркви, лікопен з помідорів, фолати з листя, фосфоліпіди та амінокислоти, які не може синтезувати наш організм - з яйця, оливкова олія та часник. І гречка - джерело магнію і деяких вітамінів групи В. І багато різної клітковини - розчинної, для зв'язування токсинів, нормалізації холестерину та живлення корисних бактерій у кишечнику, а також нерозчинної, для прискорення руху їжі по кишечнику і так само - для живлення бактерій.

Їжа - це дуже потужний засіб збереження та покращення якості життя

А ще Гіпократ, як свідчить Вікіпедія, сказав: "Дія їжі - тривала, дія ліків - скороминуща". Ліки також потрібні, коли це потрібно, але знову і знову повторюю: їжа - це дуже потужний засіб збереження та покращення якості життя.

Салат № 1: Воля до життя

- сирий тертий буряк

- сира терта морква

- зелень листова

- порізаний дрібними кубиками часник

- сіль

- лимонний сік

- оливкова олія

Салат 2: Червоне, біле і трави

- помідори

- моцарела

- порошок із сухих трав (базилік, тим'ян, м'ята, мелісса, шавлія)

- оливкова олія

- бальзамічний оцет густий

Салати їжте з гречкою і домашнім яйцем нам'яко.

P. S. Давайте все ж допишу - це мій сніданок, тому, можливо, для тих, у кого є загострення захворювань шлунку, кишечника та підшлункової залози, чи хтось після операції (варіантів чимало) - це не варіант лікувального харчування. Всім іншим можна.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі