У Зеленського є історичний шанс позбутися олігархів

Медведчук, Ахметов, Коломойський, Фірташ – лобісти Кремля. Сумніваєтеся, візьміть пульт телевізора

Президент Володимир Зеленський ініціював законопроєкт про статус олігархів. Будуть критерії, за якими їх визначатимуть, санкції.

Алгоритм, котрий був застосований до Медведчука з метою зменшити його вплив в Україні, слід зробити універсальним і розповсюдити на Ахметова, Коломойського, Фірташа, Тігіпка та інших.

Саме ці прізвища є глибинною владою в Україні, саме вони правлять нами, незважаючи на те, що міняються президенти, парламенти і уряди, міняються шляхом поміркованих революцій чи радикальних виборів.

Після питання війни з Росією я вважаю найголовнішим ініціативу Зеленського врегулювати статус олігархів. Тут інтереси президента і народу, що його обрав, чудесним і унікальним способом співпадають. І я сподіваюся, що Зеленському вистачить наївності і недосвідченості, щоб таки зробити цей крок.

Кажуть, олігархи потужні, і цей крок може стати фатальним. Але навіть у такому разі нам, простим українцям, немає чого втрачати. Ну, програємо з Зеленським, виграємо з ким-небудь наступним. Головне – тримати питання на слуху, не забувати, що олігархи мусять повернути все вкрадене у нас у 1990-х і на початку 2000-х.

Олігархи мусять повернути все вкрадене у нас у 1990-х і на початку 2000-х

Рано чи пізно мають повернути, відповісти, так само, як рано чи пізно має Москва повернути нам Крим і Донбас. Це питання нашої національної гідності. Це злочини проти нашої національної генетики, котрим немає строку давності.

Медведчук не більше залежний від Путіна, ніж залежний Ахметов. Ахметова контролюють через Керченську протоку, через яку іде його експорт. Коломойський не менш залежний від Кремля, ніж Фірташ, бо проти обох – розслідування правоохоронних органів США.

Тому уся ця компанія – Медведчук, Ахметов, Коломойський, Фірташ – є колективом лобістів Кремля. І якщо хтось сумнівається, то достатньо взяти в руки пульт телевізора, і стане зрозуміло. Ми ніколи не переможемо Росію з таким телебаченням, ми ніколи не створимо ні незалежного від Росії суспільства, ні економіки, котра здатна забезпечити нам матеріальну основу перемоги над Кремлем.

Тому в майбутньому законі про статус великого бізнесу слід передбачити повну заборону особам, котрі володіють більше, ніж 1% ВВП в Україні, або економічно залежним від таких, мати у своїй власності ЗМІ або яким-небудь іншим чином на ці ЗМІ впливати.

Так само радикально обмежити право вести економічну співпрацю з агентами країни-агресора.

Є історичний шанс позбутися вічних внутрішніх ворогів. І наскільки Зеленський у цій справі, буде видно за певними сигналами. Я таким сигналом вважаю штрафи на структури Коломоського і Ахметова.

Наскільки Зеленський у справі, буде видно за певними сигналами. Я таким сигналом вважаю штрафи на структури Коломоського і Ахметова

Це штраф у 4,7 млрд грн, накладений на АЗС групи "Приват" Ігоря Коломойського – якщо його у суді скасують, то можна вважати, що Коломойський переміг, а президент програв і здався.

І це штраф, поки що смішний, у 1,7 млн на ДТЕК Ахметова – якщо такі штрафи не продовжаться, то можна вважати, що Ахметов переміг, а президент програв і здався.

Сподіваюся на краще.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі