Росіяни не хочуть щепитися. Неминучі ще дві смертоносні хвилі Covid-19

Нова залізна завіса і пандемія

У Німеччині різко зріс темп вакцинації. Минулого тижня доходило до 700 000 щеплень за день. Такими темпами до липня прищеплять більшість жителів. У Великій Британії більшість вже щепили, все відкривається. У Штатах, судячи з кількості щеплень, проблему пандемії вирішать до літа. Тепер увага, якщо вакцинація в Росії буде йти такими темами як зараз, більше половини населення прищеплять тільки через 354 дні.

Тобто неминучі ще мінімум дві смертоносні хвилі навесні і восени.

При цьому зробити щеплення в Росії не проблема. Люди самі не хочуть. У всьому світі черги на щеплення. А росіянин своєю "найкращою у світі" вакциною робити щеплення не хоче. Майже за Михалковим, чомусь "встал у стенки, у него дрожат коленки"...

А, дійсно, чому?

Пропаганда в авторитарній країні формує громадську думку. Якщо росіяни не хочуть робити щеплення, значить так владі і потрібно. Люди похилого віку вмирають? Ну це тільки на радість Пенсійному фонду. Та й шкурний комерційний інтерес проглядається. Вакцину друзям дочки Путіна вигідніше продавати за кордон.

Тому краще залякувати людей по ТБ конспірологічною маячнею, ніж мотивувати їх робити цю процедуру. А те, що Росія світовий рекордсмен із зростання смертності в ході пандемії, знають тільки читачі "Нью-Йорк Таймс". Для російського обивателя телевізор виконує нескінченний фокстрот "Все хорошо, прекрасная маркиза!".

Росіян нікуди не пускатимуть. Може, Кремлю це і потрібно?

Уявіть ситуацію, яка буде вже найближчої осені. Весь світ щеплений, пандемію перемогли, тільки Росія і деякі інші країни третього світу щосили хворіють. У цьому випадку неминучий карантин навколо РФ, принаймні для нещепленої більшості населення. Владі не треба буде скасовувати, як зараз, міжнародні рейси. Росіян і так нікуди не пускатимуть. Може, Кремлю це і потрібно? Дуже добре вписується в політику самоізоляції і створення нової залізної завіси.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі