Коли Вовкам повернуть мільйони?

Суддя розумніший за Портнова

У справі із обшуком у брата сумновідомого судді Павла Вовка не ясно поки лише одне – коли братам повернуть знайдені під час обшуку мільйони? Скажете, що це неможливо, що суддю-хабарника засудять і посадять відповідно до тяжкості скоєного злочину. Ось із цього місця вже можна починати сміятися. Тому що за останні десятиліття ми вдосталь надивилися оперативного відео, на якому чиновників різного рівня затримують із купою валюти, дорогоцінностей, антикваріату і так далі. І що потім?

Потім завжди одне й те ж саме. Після гучного скандалу справа тихо забувається – у нас це вміють. Після чого ймовірний злочинець не лише не отримує належного покарання, а й навпаки – тихо поновлюється на посаді, одержуючи компенсацію за моральні збитки та зарплатню за весь час слідства. Щодо вилучених під час обшуків цінностей, то їх теж потихеньку повертають. Не всі, ясна річ. Щось іде на поточні витрати – затриманий ділиться з тими, з ким не поділився до того. І все.

Згадайте початок 2014 року, коли опозиція наводила документи, які свідчили, що "режим Януковича" незаконно виводив із країни по тридцять мільярдів доларів щороку. Здавалося, що після повалення "злочинного режиму" у нас не мало бути проблем – згадані додаткові тридцять мільярдів цілком задовольняли би усі потреби держави, та ще й залишалося б. Та щойно до влади прийшла опозиція, масштаби цифр зменшились на порядок. Вічно тверезий генпрокурор Луценко п'ять років розповідав про свій подвиг – арешт півтора мільярда грошей Януковича. Цікаво, правда? Було тридцять, стало півтора, які і досі невідомо чи повернулися, чи ні.

Луценко п'ять років розповідав про свій подвиг – арешт півтора мільярда грошей Януковича. Цікаво, правда? Було тридцять, стало півтора, які і досі невідомо чи повернулися, чи ні

Та повернемось до Вовків. Після скандалу, що набирає обертів, цими днями все би мало закінчитися судом над Павлом Вовком, який би розповів від кого і за що він отримав ті мільйони, що знайшли у його брата. Думаю, що це станеться не раніше, ніж Христос зійде на землю. Тому що коли Вовк розкаже правду, мало не буде нікому – хоч "патріотам", хоч "сепаратистам", хоч іще кому. Не буде цього! А що буде? Нічого – справа затягнеться, потім забудеться. Слідство згодом виявить, що у постанові про обшук у брата Вовка, було вказано не той пункт статті кодексу. А, значить, обшук був незаконним. Тому Вовчиного брата тихо відпустять з-під арешту, а сам Вовк і далі посилатиме всіх подалі. Бо він розумніший за Портнова, який чогось утік 2014-го, боячись справедливого суду.

Одне неясно – коли Вовкам повернуть гроші і скільки їм доведеться віддати аби справедливість було поновлено.

Микола Несенюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі