Не нашкодь і не захоплюйся – принцип щоденної гігієни чоловіків

Ніякого насилля над крайньою плоттю без крайньої потреби

Перш ніж цитувати доказові бази і метааналізи, я вас ознайомлю з цікавинками анатомії. Хлопчик народжується із захованим пенісом. Голівка прутня та вічко уретри ховається за крайньою плоттю – це ніби зайва шкіра, яка утворює капюшон і виступає на 1 см за голівку. При народженні цей капюшон у переважній більшості хлопців не може легко відводитись і повністю відкривати голівку. Тільки у 4% хлопців можна легко зсунути крайню плоть. Можна, але не потрібно! Не потрібно навіть намагатись це робити. Якщо за релігійними чи іншими традиціями хлопчику не проводять обрізання (хірургічне видалення крайньої плоті), то варто довіритись природному плину подій. Це як у дівчинки – не треба розсікати сінехії до початку статевого дозрівання, так і у хлопчика не потрібно насильно вивільняти голівку прутня. Вона сама це зробить. Поступовий ріст прутня і фізіологічна ерекція за 2-6-10 років зробить своє. Інколи хлопчики можуть помічати незначний дискомфорт, почервоніння і подразнення при сечовипусканні в ті моменти, коли крайня плоть звільняється від чергової злуки та виборює собі простір для пересувань в щасливому майбутньому.

Ось знову прийшов час повідомити проценти, що лише у незначної частки чоловіків планети при досягненні статевого дозрівання голівка повністю не може звільнитись від крайньої плоті. Такий стан називається патологічний фімоз і вже дійсно може перешкоджати статевому життю і нормальній самооцінці. За даними дослідників патологічний фімоз може зустрічатись у 1-16% чоловіків. І випадків, що потребують хірургічної корекції у підлітків вкрай мало.

За капюшоном крайньої плоті протягом дня може накопичуватись сеча, виділення, злущені епітеліальні клітини і, звичайно, бактерії. Бо вони взагалі ще ті тусовщики і сластолюбці. Тільки те і роблять, що жеруть і розмножуються. Тому, звичайно, ця ділянка тіла чоловіка потребує очищення. Але тут треба знову обирати принцип "не нашкодь і не захоплюйся".

Одразу чесно зізнаюсь, що фундаментальних мета аналізів по гігієні прутня не існує. Подальші поради базуються на основі спостережних досліджень та думці окремих експертів.

Отже, нарешті, про гігієну.

У новонароджених і немовлят крайня плоть та прутень не потребують особливого догляду, окрім звичайних купань та підмивань водою під час зміни підгузка. Мило щоразу використовувати не потрібно, а якщо використовуєте, то необхідно впевнитись, що воно повністю змилось.

Мило щоразу використовувати не потрібно

Уникайте примусових відтягувань крайньої плоті. Якщо вона легко зсувається, то після гігієни опускайте її назад, ніби цнотливо ховайте "око дракона".

Підліткам і дорослим чоловікам бажано мити прутень під час щоденного прийому душу, використовуючи звичайні засоби для тіла. При щоденній гігієні без призначень лікаря на голівку пеніса не потрібно наносити ніякі антисептичні гелі, креми та мазі. Бактерії там будуть все одно жити і розмножуватись, але це ті бактерії, які не здатні спричинити крах сімейних або любовних стосунків.

Отже, все повторюється знову, як і у жінок.

Ніякого насилля над крайньою плоттю без крайньої потреби.

Тільки вода. Тільки хардкор.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі