Президента бентежить не те, що нас судять негідники. А те, що їх замало

Чесні суди в Україні будуть. Питання тільки в тому, на чиєму боці в цю історію ввійде Зеленський

Я думав, що після масштабних протестів по всій Україні і 10 тис. людей під Офісом президента в суботу влада хоч трішки прийде до тями.

Наївний.

Володимир Зеленський як не збирався робити судову реформу, так, схоже, і не збирається.

Виявляється, головною проблемою з судами Зеленський бачить не замовні рішення, через які саджають невинних, не циклопічних масштабів корупцію і навіть не те, що судами керують з РФ (за інформацією його ж секретаря РНБО Олексія Данілова).

Гарант Конституції і дотримання прав людини скаржитися перш за все на нестачу суддів у судах. Саме з цього він почав свій виступ на форумі "Україна 30. Розвиток правосуддя". Голову держави бентежить не те, що нас із вами судять корупціонери, негідники і агенти ворога. А те, що цих вурдалаків у судовій системі замало.

Ок, зафіксували. Йдемо далі.

Рішення, які пропонує влада, теж відповідні - створити "суд у смартфоні" і запровадити суд присяжних. "Щоб було зручніше і прозоріше подавати до суду документи", а також, щоб "народ безпосередньо брав участь у здійсненні судочинства". Про реформу Вищої кваліфікаційної комісії суддів і Вищої ради правосуддя - двох ключових органів, які відповідальні за стан судової системи в Україні - згадано лише побіжно і лише в контексті "страшного кадрового голоду в судах".

І суд присяжних, і електронні сервіси - це добре. Але це не вирішить головної проблеми - жахливої якості професійних суддів.

Суд присяжних, і електронні сервіси не вирішить головної проблеми - жахливої якості професійних суддів

Історіями про "участь народу у чомусь там" і яскравими елементами смартфонового декору нас намагаються відволікти від основної дискусії - очищення суддівських органів і, відповідно, судів.

Але не вийде. Ми все бачимо.

І чергове намагання проголосувати дно під назвою "законопроєкт 3711-д", який замість створення ВККС за участі незалежних міжнародних експертів віддає це в руки корумпованій і нереформованій Вищій раді правосуддя. Саме під нього роздувають істерію про "катастрофічний брак суддів".

І суддівський шабаш під назвою "з'їзд суддів", на якому ті збираються вибрати 4 додаткових членів ВРП і одного суддю Конституційного суду. Причому вибрати всупереч нашим міжнародним зобов'язанням і обіцянками самого Зеленського за старими правилами, щоб ті продовжувати кидати нас за ґрати і відмазувати корупціонерів.

І те, що всі ці речі робляться за мінімум мовчазної згоди, а то й усебічного сприяння самого Зеленського.

Не вийде, пане президенте.

Надто високо на порядку денному питання справедливості для всіх.

Чесні суди в Україні будуть. Питання тільки в тому, на чиєму боці в цю історію ввійдете особисто ви.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі